香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 各類調遷 » 紓緩擠迫調遷 » 如揀樓前肚中BB意外失去, 房署會怎樣處理?
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

回應 #7 sandy711

我第二胎都係同你一樣,但都足月出世,加油吧 ,最重要多休息,少抱重物,特別係大果個,多啲同佢講,媽媽肚肚有弟妹,不能抱抱呀…
2020年安居於富暉樓。(歷史點我個名入去望)
請各位在個人簽名留腳印(藍卡編號,日期,人數):
http://cyclub.happyhongkong.com/memcp.php
分享 分享 讚好人數:1查看名單

申報書上有講如果人數變改,必須通知房署,否則房署有權控告。至於未出世BB算唔算,算係灰色地帶,黑心D講...
cyster2007 發表於 2019-09-19 17:07:40 原文
可能會要求我出示醫生信,証明幾時冇左BB掛?
不過好多謝你咁詳盡既答覆。
如果係好早就冇左,我都會如實報房署,

就算唔報肚bb,我都仍可參加擠迫計劃,但冇咁前。本留言最後由 sandy711 於 2019-09-19 17:17:16 編輯
分享 分享 讚好人數:0查看名單

可能會要求我出示醫生信,証明幾時冇左BB掛?
不過好多謝你咁詳盡既答覆。
如果係好早就冇左,我都會如實報...
sandy711 發表於 2019-09-19 17:16:48 原文
上次見過你講4.32,未計BB? 如果未計,你點都有得調,就放開心情,唔好咁大壓力。至於房署會唔會咁不近人情問醫生報告就真係唔知本留言最後由 cyster2007 於 2019-09-19 17:20:24 編輯

回應  sandy711

我第二胎都係同你一樣,但都足月出世,加油吧 ,最重要多休息,少抱重物,特別係大果個,...
saku 發表於 2019-09-19 17:12:06 原文
多謝你分享,日日見住流啡,個心情都好不安呀。

上次見過你講4.32,未計BB? 如果未計,你點都有得調,就放開心情,唔好咁大壓力。至於房署會唔會咁不近人情...
cyster2007 發表於 2019-09-19 17:18:59 原文
係呀,未計BB已經4.32
多謝你意見☺️☺️??????
因為之前以為出世先可再加人,原來16週已可以。本留言最後由 sandy711 於 2019-09-19 17:22:11 編輯

係呀,未計BB已經4.32
多謝你意見☺️☺️??????
因為之前以為出世先可再加人,原來16週已可以。
sandy711 發表於 2019-09-19 17:20:46 原文
不過牛下2-3人單位得21.6平方米咁細咩?

不過牛下2-3人單位得21.6平方米咁細咩?
cyster2007 發表於 2019-09-19 17:22:25 原文
係,好細?

係,好細?
sandy711 發表於 2019-09-19 17:24:46 原文
如果計埋BB 3.6就一定有得揀麗翠苑啦,放開心情等1月揀樓啦

如果計埋BB 3.6就一定有得揀麗翠苑啦,放開心情等1月揀樓啦
cyster2007 發表於 2019-09-19 17:27:08 原文
多謝你,我都希望☺️

放鬆心情,心情會影響好多野,包括你肚入面既bb,今時今日做女人要堅強,加油!會陀得穩的,不要擔心太多
擴2  G-1345xxx  2014年2月藍卡
2019-01-22  S1
2019-03-11  見主任
2019-05-03  S2
2019-11-23  S3
2019-11-29  S4
2019-12-03  首派駿洋邨駿爾樓18樓,感恩感恩
分享 分享 讚好人數:2查看名單

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖