香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 新界公屋 » 寶石湖邨 » 終於派了, 今天收到的
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

G13101xx擴4 (藍卡2012年8月)
2017.12月獲派迎東(拒絕)
2018.8月26日寄信加人擴3變擴4
2018特快NO. P1507
2018.9.15 擴4 ->S2
2019.7.11 S3
2019.7.13 S4
2019.7.18 轉拒絕字
2019.8.3   S2
2019特快NO.P428
2020用6表買到心水樓,感恩
分享 分享 讚好人數:0查看名單

能派到寶石湖已經中六合彩啦
billyau5121 發表於 2019-07-27 08:24:28 原文
我仲未有聲氣,又羨慕。又妒忌你們配到的
恭喜晒你地幸運兒,配到寶石湖 ,戥你地開心啊
May Peace Be On Earth
God Bless

最少九年啊四人才有机
Joyce7989 發表於 2019-07-27 08:55:21 原文
我三人?
G1344(新3), 20-9/30.( S1) ,21-3/10 (收信),3/18.(見主任),3/31(S2),8/27(S4),
8/28(蝴蝶蝶翎) ,8/30 拒絕,9/4 網上轉拒絕, 9/10.S2 10/21.S4 ~ 10/26 收信 . 11/3 簽意向. 正式畢業10/26 皇頤低層
1335-1338 (房協4XX百呎-- 朋友).. 13478(新4---朋友) 皇順高層..

我三人?
miss1314ps 發表於 2019-07-29 11:13:51 原文
我地呢批要7年多幾個月、因冇樓供應,我朋友三人5年半派欣田
1311,等、等、等,等到天荒地老、
終於得咗啦~寶石湖
非常開心!yeah

恭喜

祝未上樓朋友早日上心水樓
G1321xxxx 擴4 藍卡日期:12/2012
新4 -> 擴4 8-2018
S1 11-2018 (審查)
S2 12-2018
S4 01-2019

我地呢批要7年多幾個月、因冇樓供應,我朋友三人5年半派欣田
Joyce7989 發表於 2019-07-29 11:42:20 原文
初初我申請個陣好多人都話可以5.5年就有樓、
所以我個陣目標都只係寶石湖好可惜丫~~
一年又遲過一年、
所以我而家都好擔心我能不能夠派到
皇后山。 我比較喜歡靜態一點的。。
基本上都難、哈哈
G1344(新3), 20-9/30.( S1) ,21-3/10 (收信),3/18.(見主任),3/31(S2),8/27(S4),
8/28(蝴蝶蝶翎) ,8/30 拒絕,9/4 網上轉拒絕, 9/10.S2 10/21.S4 ~ 10/26 收信 . 11/3 簽意向. 正式畢業10/26 皇頤低層
1335-1338 (房協4XX百呎-- 朋友).. 13478(新4---朋友) 皇順高層..

初初我申請個陣好多人都話可以5.5年就有樓、
所以我個陣目標都只係寶石湖好可惜丫~~
一年又遲過一年、
...
miss1314ps 發表於 2019-07-31 01:15:19 原文
好多人話?政府都保證不了....欣田三人果批5年半是上到樓、到我地哩批就七年
1311,等、等、等,等到天荒地老、
終於得咗啦~寶石湖
非常開心!yeah

回應 #118 Joyce7989

個陣⋯我舅父四人也是等了五年多少少就派到清河
之後我有左小孩搬出黎住遊戲中都唔少人
一家幾口、申請左一兩年了、前幾年也上樓
佢地既年期都係5年半到六年呢D時間。
我係到左小朋友k2先開始諗租人屋都唔辦法?
直到前年⋯水喉被油整到去唔到水搵師傅上黎整
佢都話⋯等左5年半左右就有。仲同我地講
唔好浪費咁多錢啦~呢D唔係我負責。哈

只希望號碼推多少少 我皇后山都有大機會
但都打定輸數會三次都派唔好既矛盾 哈

當年我第一次申請3人等左3年派晒3次機會
隔一年重新申請,而家又再等左6年,唉?
當年唔急可以等,但而家好心急,只希望派得番新界東都好喇,希望皇后山有機會啦,日日睇住新界no.無郁過好灰,家陣有郁都好開心喇!
新4
11/21收信皇后山邨

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖