香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 新界公屋 » 皇后山邨 » 有嘢睇!!!
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

主要係基建搞得耐,範圍大,本身係山頭野嶺,重新整過要比較長時間,搞掂基建後,起樓砌屋仔咁,年幾就會...
running 發表於 2019-07-08 00:29:24 原文
岩啊,因為唔係熟地,要慢慢搞,但而家都搞店啦!!!
一砌預制組件,預40星期就會平到頂!!!

到時就會成型架啦!!!

大概2020年年頭到平頂啦!!!
分享 分享 讚好人數:0查看名單

到時就會...
johnlmiko 發表於 2019-07-14 17:52:24 原文
2020年頭平頂,希望年尾可以預派啦
新4
11/21收信皇后山邨

1355 新4.  想問下係咪大機會皇后山?
新5 G1355
1Apr2021- S1          25Jun有審查日期
7Jul審查        8Jul補文件       14Jul收到主任電話 15Jul上樂富改文件
20Aug S2      24Nov S4
25Nov 首派皇后山 皇盛中層 感恩
24Feb 收匙 感恩再感恩

??
12年7月收到藍卡
G13095xx   擴3轉市3
Step1   26/11/2016
Step2   16/03/2017、04/01/2018
02/10/2018特快轉字~~10/10/2018 09:30特快揀樓
Step3   04/12/2017、04/10/2018
Step4   05/12/2017、08/10/2018
(09-12-2017收信派迎喜高層,11-12-2017打電話拒絕)
(19-12-2017轉拒絕字,21-02-2018網上申請轉市3、23/02轉了市3)
(11-10-2018收信派蘇屋邨2期荷花中層)
Step5    18/02收信 26/02/2019 11:30取匙

到時就會...
johnlmiko 發表於 2019-07-14 17:52:24 原文
真係有咁快?!
新4 1328***
13年5月收藍卡
12/20 S1
4/5/2021審查
5/8/2021轉S2

1355 新4.  想問下係咪大機會皇后山?
wingyan.liu88 發表於 2019-07-16 11:46:22 原文
應該無機會
新4
11/21收信皇后山邨

都見到開始砌lego啦!!!

應該好快會砌好!!

只需40星期即可!

目標目標!!!
G1344(新3), 20-9/30.( S1) ,21-3/10 (收信),3/18.(見主任),3/31(S2),8/27(S4),
8/28(蝴蝶蝶翎) ,8/30 拒絕,9/4 網上轉拒絕, 9/10.S2 10/21.S4 ~ 10/26 收信 . 11/3 簽意向. 正式畢業10/26 皇頤低層
1335-1338 (房協4XX百呎-- 朋友).. 13478(新4---朋友) 皇順高層..

祝未上樓朋友早日上心水樓
G1321xxxx 擴4 藍卡日期:12/2012
新4 -> 擴4 8-2018
S1 11-2018 (審查)
S2 12-2018
S4 01-2019

應該無機會
running 發表於 2019-07-17 10:31:04 原文
下...我仲以為會係皇后山.....我06/14藍卡
到時2021時已經7年....
新5 G1355
1Apr2021- S1          25Jun有審查日期
7Jul審查        8Jul補文件       14Jul收到主任電話 15Jul上樂富改文件
20Aug S2      24Nov S4
25Nov 首派皇后山 皇盛中層 感恩
24Feb 收匙 感恩再感恩

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖