香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 公屋申請 » 擴市2人 » 擴2 簽約結束長跑
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...23...25
支持鍵盤翻頁

回應  debbyfung1015

牆身紙自己買野,自己貼???我個仔想個廁所整靚d
hayhaybbq 發表於 2019-07-05 14:14:21 原文
係呀~我老公貼炸都係~~我唔識貼,如果可以都係比錢人地裝修~
我冇錢裝修加埋太舊層樓,所以先咁攪
如果唔係我都會問人借錢裝修~自己攪要用太多時間
新2  G1302xxx  2005年單人   2012年5月轉2人
2017年7月31正式有自己家~~派中心水樓~友愛村,YEAH\^V^/
分享 分享 讚好人數:0查看名單

好靚靚
hayhaybbq 發表於 2019-07-05 14:32:47 原文
我有好多諗頭,但就冇錢實行...唔係實可以在靚多好多..
不過今次叫自己第一次攪屋,儲左D經驗,希望有機會在裝修個時可以攪得在好D啦到時~~
新2  G1302xxx  2005年單人   2012年5月轉2人
2017年7月31正式有自己家~~派中心水樓~友愛村,YEAH\^V^/
分享 分享 讚好人數:1查看名單

回應 #221 debbyfung1015

貼得好靚 如果要起晒牆身再裝修,真係好貴,咁樣貼已經好靚 多謝參考 我仲要間房比個仔,無錢裝修廁所
擴2 / G1334XXX  /2013年6月
1月--滿東, 3月--葵盛西,
6月新翠(自然身故) 簽約收匙

回應 #221 debbyfung1015

想問下,你有無拆廚房門?

貼得好靚 如果要起晒牆身再裝修,真係好貴,咁樣貼已經好靚 多謝參考 ;09...
hayhaybbq 發表於 2019-07-05 14:53:20 原文
用櫃間房會平好多呀...
咁又係...以家裝修真係好貴..
我訂全屋櫃,廚櫃加埋用左7萬
裝窗加冷氣又萬幾
買下呢樣個樣...又交三邊租..跟住又幾萬...咁就十幾萬

想問下,你有無拆廚房門?
hayhaybbq 發表於 2019-07-05 14:55:56 原文
冇呀~我拆左洗豌盤上面個排石同埋個窗,個個唔拆成個櫃個比例唔岩我高度用先焗住拆
個窗唔拆都唔知點擺D電器係廚房...

廚房門我貼左D白色木紋貼紙同加左塊窗布,係淘寶買GE~
唔貼貼紙太曬,同埋我住頂樓會好熱

回應 #225 debbyfung1015

係呀,我計過都要用十幾萬 我好想拆左度門,可以放多d野

係呀,我計過都要用十幾萬 我好想拆左度門,可以放多d野
hayhaybbq 發表於 2019-07-05 15:34:18 原文
十幾萬叫平啦以家裝修訂埋家私
唔拆都一樣放到好多野呀~
我冇拆呀~係門後面個位放雪櫃本留言最後由 debbyfung1015 於 2019-07-05 17:49:31 編輯

新界1364⋯

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...23...25
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖