香港公營房屋討論區
主頁 » 關愛互助 » 輔導熱線 » 回望!放下!向前!
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

回應 #7 chanster

師兄見識廣闊 我廣東省你西至四川

講起四川,大地震報到一半略計到中國命數

樓係大陸起無語問蒼天咁死 難怪人民對打壓至盡不敢反抗

樓主當佢放屁,日日北上搵女人,今朝有酒今朝醉(也是國人說)
武德訓 Zz...
分享 分享 讚好人數:1查看名單

support

回應  lamchauho

其實好個人!你睇到什麽感受到的就是!對我們的國家不带着仇恨!政棍我就是不喜歡!你們滚遠...
jimLam 發表於 2019-06-06 22:04:50 原文
我反而好奇你身處哪裡?長住在大陸?抑或如牆頭草一樣生存,一時住呢邊HK一時住嗰邊(大陸)?如果你口中的(國家)真係咁好,應該對佢忠誠丶紮根在黃土地決心與它共存亡才對!若然閣下只是一般的生意人,有$就撲埋去(唯利是圖),這樣算是愛國?這只是商業行為啫,真正的愛國是甘苦與共的,大陸仲有很多窮郷僻壤、文盲呀,你的愛包括他們這些窮鬼嗎?你願意掏錢去讓這些基層弱勢,去分享大陸所謂的經濟起飛之後的成果嗎?
翱翔天際⋯俯瞰人間⋯

回應 #13 飛faiyu772

飛魚唔好激動到我咁 你唔鍾意大陸的原因是?你以前常常去嗎
武德訓 Zz...
分享 分享 讚好人數:0查看名單

回應  飛faiyu772

lamchauho 發表於 2019-06-07 03:22:24 原文
我從來冇去過。
翱翔天際⋯俯瞰人間⋯

lamchauho 發表於 2019-06-07 03:22:24 原文
我從來冇去過。只是看不慣d人在唱高調,叫其他人回望丶放下丶向前。完全不知所謂!憑什麼?
翱翔天際⋯俯瞰人間⋯

回應 #15 飛faiyu772

唔返去都知唔好

而家城市每個角落有CCTV(鄉郊一部分) 做好事壞事小心D
武德訓 Zz...

回應 #16 飛faiyu772

拿 黎到香港沙田水泉澳邨住一輪就牙擦擦 呢種看錢不顧國人假君子大把
武德訓 Zz...

唔返去都知唔好
而家城市每個角落有CCTV(鄉郊一部分) 做好事壞事小心D
lamchauho 發表於 2019-06-07 03:55:47 原文
人哋咁做係想大家好呀,明未?最緊要乖和聽話,叔叔就俾嘢大家食,有$$齊齊搵!
翱翔天際⋯俯瞰人間⋯

拿 黎到香港沙田水泉澳邨住一輪就牙擦擦 呢種看錢不顧國人假君子大把
lamchauho 發表於 2019-06-07 03:57:37 原文
河兄唔好信晒d人所寫的資料呀,好多都係流㗎,同那國一樣,盛產冒牌貨。
翱翔天際⋯俯瞰人間⋯

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖