香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 市區公屋 » 秀茂坪邨 » 今日收信,第一派
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

你杯茶樓主都無興趣,因為小朋友港島上學才考慮  說到底如果好不幸地派左秀潤比你,我相信你都會要啦...
Raymond159 發表於 2019-05-03 10:22:15 原文
請睇清楚我講嘅每一句你先發言、我都話我寫嘅都好似話緊自己一樣!一派新樓唔要、以後再派兩次舊樓真係唔好再怨天尤人。在於官塘友嚟講果度係五花肉、因為已經習慣咗、在於很多人來説秀潤除咗新之外确實交通很不方便、衹能屬於靚骨!要或不要、不是一個人的因素、必須要顧及到家人、有問題嗎?請問~
U0256 非長者市一(2019/05/01~430分)
2018/07/05 見主任
2018/08/17 S2
2019/01/29 抽查~2019/02/20自動轉回S2
2019/03/13 再被抽~2019/03/23又自動轉回S2
2019/03/31 429分
2019/05/18 430分轉S3
2019/05/20 430分轉S4
2019/05/21 派牛頭角上邨常滿樓七樓
2019/05/28 拒絕!希望翠姐能看我一眼
2019/05/31 拒絕成功、2019/06/26 S3!翠翠等我
2019/07/08 和翠翠分手!正式成為元州仔、完畢~
分享 分享 讚好人數:1查看名單

請睇清楚我講嘅每一句你先發言、我都話我寫嘅都好似話緊自己一樣!一派新樓唔要、以後再派兩次舊樓真係唔...
Dennis009798 發表於 2019-05-03 13:03:51 原文
師兄,我對我的言論先講一聲對不起,其實本人並沒有想得罪各下之意思,只是在這裡看多了之前也和師兄對話多次,一心想以攪攪笑的形式去交流原來會帶來令人反感的感覺,以後不會了,再次講多一聲SORRY!!
2010年10月1人申請 /2014年10月加人擴2 G1331-1333 (等同2013年7月)
2018年5月轉市2 /2019年5月20日苦等一年忍唔住又轉回擴市 5月22轉區成功 擴市2  期待0的突破
2019年6月1號終於 S1 ---2019年9月19號見主任/ 10月4號 S2/10月8號S3 /10月9號S4/10月12號首派葵盛西 /10月18號電話拒絕/10月22號網上轉拒絕 / 10月29歸隊
11月6號 S3 /11月14號 S4 / 11月20號 收信二派 駿洋村駿時樓高層 (放下心頭大石)
分享 分享 讚好人數:0查看名單

回應  Raymond159

我覺得你啲說話更加風涼,個個都會考慮要唔要,自己家庭都有自己家庭因素要考慮,點解...
任意門 發表於 2019-05-03 12:35:04 原文
我的言論令你不安,對不起!!
2010年10月1人申請 /2014年10月加人擴2 G1331-1333 (等同2013年7月)
2018年5月轉市2 /2019年5月20日苦等一年忍唔住又轉回擴市 5月22轉區成功 擴市2  期待0的突破
2019年6月1號終於 S1 ---2019年9月19號見主任/ 10月4號 S2/10月8號S3 /10月9號S4/10月12號首派葵盛西 /10月18號電話拒絕/10月22號網上轉拒絕 / 10月29歸隊
11月6號 S3 /11月14號 S4 / 11月20號 收信二派 駿洋村駿時樓高層 (放下心頭大石)

請睇清楚我講嘅每一句你先發言、我都話我寫嘅都好似話緊自己一樣!一派新樓唔要、以後再派兩次舊樓真係唔...
Dennis009798 發表於 2019-05-03 13:03:51 原文

講得好好,個個都想要麗翠都正常,近港鐵,我唔搭得巴士嘅人的首選,但我都會感恩今次派到新樓 ,完全無諗過,好驚喜

師兄,我對我的言論先講一聲對不起,其實本人並沒有想得罪各下之意思,只是在這裡看多了之前也和師兄對話...
Raymond159 發表於 2019-05-03 13:11:39 原文
沒事、大家都係交流下啫!秀潤我會中立、他們要與不要我們勿玻璃心和尊重、因為這新樓地段不像海盈、蘇屋、麗翠確實見仁見智! 本留言最後由 Dennis009798 於 2019-05-03 13:43:51 編輯
U0256 非長者市一(2019/05/01~430分)
2018/07/05 見主任
2018/08/17 S2
2019/01/29 抽查~2019/02/20自動轉回S2
2019/03/13 再被抽~2019/03/23又自動轉回S2
2019/03/31 429分
2019/05/18 430分轉S3
2019/05/20 430分轉S4
2019/05/21 派牛頭角上邨常滿樓七樓
2019/05/28 拒絕!希望翠姐能看我一眼
2019/05/31 拒絕成功、2019/06/26 S3!翠翠等我
2019/07/08 和翠翠分手!正式成為元州仔、完畢~

沒事、大家都係交流下啫!秀潤我會中立、他們要與不要我們勿玻璃心和尊重、因為這新樓地段不像海盈、蘇屋、...
Dennis009798 發表於 2019-05-03 13:43:17 原文
謝謝你的諒解!!日後詞句上會加注意

多謝各位的意見,謝謝關心,昨天我們一整天待在秀茂坪商場,還來回搭了4次過海巴士,交通確實方便,但始終融入唔到⋯⋯秀潤真係好正,雖然好唔捨得秀潤,但係我哋應該會放棄,因為返學、家中老人家要定覆診丶親戚朋友都住在港島區等等問題,始終離不開居住了幾十年的香港島的生活圈子,因此我們會博下次⋯⋯祝大都派到心水樓
1298xxxx市5 ~10/4/2019 S2~25/4 S3~26/4 S4~2/5 收信 派秀潤~8/5 拒絶~14/5 S2~27/5家訪~4/6批准指定地區,8月14日S3,8月15日S4,8月20日獲派指定地區

多謝各位的意見,謝謝關心,昨天我們一整天待在秀茂坪商場,還來回搭了4次過海巴士,交通確實方便,但始終融...
pckw1425 發表於 2019-05-04 13:14:06 原文
支持你,最緊要自己喜好和環境,不需要聽其他人講,預祝你第二次派到心水屋
安泰邨 2018 年 9 月 10 日入伙

支持你,最緊要自己喜好和環境,不需要聽其他人講,預祝你第二次派到心水屋
miuup 發表於 2019-05-05 08:57:58 原文
多謝你,希望大家都派到心水樓
1298xxxx市5 ~10/4/2019 S2~25/4 S3~26/4 S4~2/5 收信 派秀潤~8/5 拒絶~14/5 S2~27/5家訪~4/6批准指定地區,8月14日S3,8月15日S4,8月20日獲派指定地區

支持你!~~
BTW,想問下秀潤派哂未呀?!
市4 G13007~
6月21日第一派興民 6月24親身拒絕
7月15 S2 7月30 S3

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖