香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 公屋申請 » 市區3人 » 市三首派翠屏北邨
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

翠屏好方便,自己去睇下先。你號碼派麗翠有少少微,如果要搏就要轉區。等龍師兄教下你
TBY1314 發表於 2019-03-08 18:09:18 原文
龍師兄未得閒
G13206 擴3 (2012年12月藍卡)        
02/08/2019三派麗翠苑
分享 分享 讚好人數:0查看名單

第一次無壓力啊
溜之大吉 發表於 2019-03-08 18:07:01 原文
都有D壓力㗎,驚第二次比第一次差

你派咗邊ㄧ座,翠屏邨交通唔錯
danniolui2 發表於 2019-03-08 18:20:22 原文
翠桉樓, 附近有冇地鐵站㗎?

翠屏北比起呢期派嗰堆三順興華二嚟講算好啦,可以考慮,上去睇睇先。麗翠仲要起碼兩三個月先派好難搏到。

好期你單位幾大(或者邊座幾錢租)

都有D壓力㗎,驚第二次比第一次差
chow00 發表於 2019-03-08 18:40:00 原文
我就是兩次都是舊的,等最後一次
G12946  市4  S1  5月28日見主任 8月8日 S2   1月17日 S3  1月18日S4   1月22日 順天邨 1月28日 拒絕
2月23日 S3  2月26日 S4  3月1日 鴨利洲邨 3月7日   拒絕
3月30日 S2 4月16S3  17S4 24收信特殊單位不計一次,會拒絕❌博最後一次
6月3日 最后牛頭角上邨

回應  chow00

親身感受環境,聽人講無用!
Aa小眼睛 發表於 2019-03-08 18:02:57 原文
我都有諗過搵日去親身感受下環境, 因為我對觀塘區有D陌生

回應 #13 chow00

行出去就係觀塘地鐵站
藍卡編號: G13236xx /市區3人,20/8轉s3,22/8轉s4 23/8首派美柏低層。感恩?‍♀️

龍師兄未得閒
chow00 發表於 2019-03-08 18:38:45 原文
要搏就要即轉新界,但係我唔贊成咁做,一嚟如果變做暫緩驚佢兩個月之後轉返返嚟變唔返S2,二嚟返嚟嘅時間要夾得好好,三嚟新界少人一個唔小心可能會食你一次機會
如果你承受到風險又想搏就轉啦,但係我都唔知實際上應該幾時返嚟,我之前估計麗翠六月頭轉S3,你遲d睇睇有咩消息再考慮(例如區議會會議、招租時間、小道消息)

回應 #16 chow00

喺和樂邨隔離,和樂有嘅優點佢都有(近地鐵、設施齊全)、和樂冇嘅佢都有(樓齡,應該差廿年)

翠桉樓, 附近有冇地鐵站㗎?
chow00 發表於 2019-03-08 18:41:17 原文
翠桉樓,1990年出生,芳齡29歲,算後生
另外佢係新長型

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖