香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 公屋申請 » 市區4人 » 第二派
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

回應  busconcamp

我好似望住你條邨..我地心諗派對面果D就好啦
FizhG 發表於 2019-03-02 07:42:22 原文
你地望到果個係翠屏北邨...
比南邨舊一點...
但就買野食野都方便d本留言最後由 busconcamp 於 2019-03-02 10:24:58 編輯
05/18中旬彩褔邨高層身故單位,拒絕>6月歸隊S2
08/09/18 不知不覺S3>11/09/18 S4
14/09/18 收配房信:翠屏南邨和諧2型低層單位,蠻满意!食肆多選擇,購物商場林立,對外交通方便~
24/09交租取匙!
裝修完成,12/12遷入
分享 分享 讚好人數:0查看名單

請問你拒絕第一次之後, 你有無轉過S3同S2, 因為我1月中拒絕左第一次, 到宜家都仲係話我拒絕左第一次而咩都...
ansonpoon 發表於 2019-03-02 09:47:23 原文
有轉..得28/1取消..之後 過完年幾日紅字後轉S2 10幾號果個星期S3 上星期S4 尋日收信..剛好一個月時間本留言最後由 FizhG 於 2019-03-02 10:51:00 編輯
市4 1294xxxx 10年11月申請
15年轉市4 18年3月尾轉S1
18年5月中收信見主任5月28日見 18年8月收信通過審查
19年1月22 首派彩雲(唔要) 1/3和樂 (掙扎中)

恭喜晒
G1301 市3

和樂 居安樓中層
考慮中
FizhG 發表於 2019-03-01 17:51:09 原文
恭喜 我都係第二次派超舊樓中層 要左 交通方便 都重要
當住中轉屋囉
都過五六七年可能有重建計劃呢
政策既野冇人知聽日發生咩事 本留言最後由 mavissssss 於 2019-03-02 13:36:04 編輯
1329. 2013/5 藍卡.  擴2
2019/1/12 派滿東 極低層內園 拒絕
2019/2/22 派葵盛西中高層開揚山邊 積極考慮
28/2 決定收匙 結束漫長抗戰 樂做葵涌街坊^^
分享 分享 讚好人數:1查看名單

擴3 G1326XXX
2013年3月 藍卡,2018年8月s1,9月s2,5/12 S3, 6/12 S4,8/12收信派滿東

市5 (天倫樂)
G12891XXXX.

回應  Maychow紫

最近換左新電梯,估計十年內都未必拆
FizhG 發表於 2019-03-01 18:22:00 原文
政府唔會理D電梯係唔係新換,隨時話拆就拆! 好似我住嗰度幾年前已經排左明年要重建遷拆,前年才換了新的晾衫架!

除了舊樓外,地點及周交通都唔錯!睇咗先!
歡樂香江幸運星

回應 #38 FizhG

係呀!呢度算係觀塘市中心地段,鄰近港鐵站及apm商場,加上睇過好多資料,今期好似無咩新樓貨,最快都要四月中才有,所以真係好驚派第三次都係舊樓,兼無埋以上優點,到時真係喊住硬食。

回應 #37 FizhG

我派恆安樓中層,個單位應該已經翻新完成,我都只係過對面單位望過,好舊。尤其係啲走廊位,只係前後有光,走廊中間好暗。不過因知道單位向東南,好多人都話坐向好,交通又咁方便,都叫我考慮下。

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖