香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 各類調遷 » 紓緩擠迫調遷 » 1/2 9:45安泰無哂
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

回應  gigitang

因為今日九龍得返一埋舊樓同安泰⋯咁正常都會揀安泰。雖然預左揀唔到⋯但都失望⋯去到嘴...
Ying5485 發表於 2019-02-01 10:19:16 原文
唔開心一陣好耐,下年再嚟過咁寶達嗰個單位呢~
分享 分享 讚好人數:0查看名單

我最後揀東涌
KevinChow 發表於 2019-02-01 12:19:35 原文
揀左未呀~

回應 #12 gigitang

㨂左啦,高層望海
分享 分享 讚好人數:3查看名單

無啊。尋日見到有人話校網唔好⋯多南亞同蝗蟲。同老公商量過⋯放棄左。
Ying5485 發表於 2019-02-01 10:14:01 原文
如果有小朋友真係揀返好啲校網,朋輩影響力對小朋友好重要,東涌住太多b6同南亞裔,普遍啲家教都係…………  
分享 分享 讚好人數:1查看名單

㨂左啦,高層望海
KevinChow 發表於 2019-02-01 13:44:03 原文
恭喜恭喜

如果有小朋友真係揀返好啲校網,朋輩影響力對小朋友好重要,東涌住太多b6同南亞裔,普遍啲家教都係………...
2siulai 發表於 2019-02-01 15:23:34 原文
都係,有小朋友要長遠計啊~

其實除了新界原住民之外,其他人有咩本事話人蝗蟲?
LOLOKKI 發表於 2019-02-01 12:10:17 原文
根據你嘅講法全香港都係外來者添!其實如果你唔明白新移民的意思,可以上網查下先
大陸人唔好再落嚟香港爭公屋!隔離屋勁多大陸人5年生3件,拎曬福利又想轉大屋,好憎佢地
分享 分享 讚好人數:1查看名單

回應 #18 zeniacheng

講新移民冇問題,但唔應該話人蝗蟲。

回應  zeniacheng

講新移民冇問題,但唔應該話人蝗蟲。
LOLOKKI 發表於 2019-02-02 00:08:49 原文
蝗蟲依個字眼,係根據佢地嘅行為而洐生出嚟嘅嘅形容詞
相信你有少啲誤會左,以為人地專登改依個稱呼比佢地嗎?
其實如果佢地唔係做左咁多野出嚟,點會比人改名?
大陸人唔好再落嚟香港爭公屋!隔離屋勁多大陸人5年生3件,拎曬福利又想轉大屋,好憎佢地

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖