香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 擴展市區公屋 » 梨木樹二邨新裝鋁窗問題
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

請問幾錢
分享 分享 讚好人數:0查看名單

人生路不熟, 希望係好的開始~

我派彩園邨簽約時, 填裝修紙時話會裝鋁窗, 但職員話唔好填,
因填咗會唔批, 直接裝就得....
但各個屋邨各處...
mc_house 發表於 2018-12-18 14:15:02 原文
打算嚟緊呢幾日去邨辦到問,但又怕佢唔批,問咗的話會俾佢Check返轉頭

1)裝趟窗唔拆鐵技唔洗報,
2)裝推出窗和拆鐵枝就要找認可小型工程做,
gwaaigwaai 發表於 2018-12-18 14:49:29 原文
就係想裝趟窗唔拆鐵技,問過樓下邨商場五金鋪,個老闆話邨辦都唔洗通知,直接裝就得。但係睇好多都話要報.. 唔知信唔知個老闆好

据知,新例下

只可以裝趟窗,唔准拆鐵枝,村办不報,但建议問左先,,因呢類旧村,,每个村办答案有5同的
。傻的。 發表於 2018-12-18 16:15:02 原文
現在都是想裝趟窗,唔拆鐵枝,想今個星期問左先
村办不報<< 什麼意思??

出面嘅可能冇做,試吓問番喺村入面嘅五金工程,我見我依家住緊嗰到有得整窗
ellenchan 發表於 2018-12-18 19:13:23 原文
問咗邨入面商場嘅五金鋪,佢地係有得整窗,同埋話唔洗報,
想搵多一兩間比較下價錢都無

請問幾錢
f19760908 發表於 2018-12-19 00:24:29 原文
問左邨商場五金鋪, 2mm鋁(厚料) $8500全包,1.5mm(薄料)就平D,好似$6800。轉其他玻璃就加$1000左右。
有無朋友最近裝完有價錢報下??

回應 #15 Lulullu

6月份裝完趟窗,裝修師傅幫我找人做,$8500
抱歉! 你無權閱覽或下載此留言的上傳圖片或文件。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁。
分享 分享 讚好人數:2查看名單

現在都是想裝趟窗,唔拆鐵枝,想今個星期問左先
村办不報
Lulullu 發表於 2018-12-19 12:07:17 原文
只問不報

回應 #16 Lulullu

你可以試吓過去石圍角村,百佳樓下有間整鋁窗,你問吓價
市4  1276
分享 分享 讚好人數:1查看名單

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖