香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 公屋申請 » 市區3人 » 投票統計:市3最新派樓情況(2018年底)
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...3
支持鍵盤翻頁
含上傳圖片/文件之留言 只顯示含上傳圖片/文件之留言

投票統計:市3最新派樓情況(2018年底)
目前見到轉S3最大嘅號碼有幾個都係單人轉三人,相應號碼由13196開始。由於唔知道實際號碼係邊度,所以只能夠用13196作為指標。
想統計一吓仲有冇正常隊號碼(一般家庭)/最細相應號碼(單人轉三人/天倫)喺13196之後嘅人轉咗S3,行過路過請幫手投一投票
單選投票 共有 53 人參與投票

投票已經結束

0.00% (0)
0.00% (0)
0.00% (0)
0.00% (0)
0.00% (0)
0.00% (0)
0.00% (0)
1.89% (1)
0.00% (0)
3.77% (2)
18.87% (10)
75.47% (40)
您所在的用戶級別沒有投票權限
分享 分享 讚好人數:2查看名單

以我分析 政府應該清理緊13196xx之前未派單位或者佢已經拒絕單位嘅住戶 一月先開始13197xx 轉s3 所以最後你呢個表好多都係揀第12個item
藍卡編號: G13236xx /市區3人,20/8轉s3,22/8轉s4 23/8首派美柏低層。感恩?‍♀️
分享 分享 讚好人數:0查看名單

因為我之前發起統計數字 有成九百人入過去睇 但係投票只係得九十幾個 其中有大部分唔係屬於市區三 亦有好多人同時揀咗幾個區域 所以好明顯市區3呢條隊冇咩人(我只check到我號碼前)
藍卡編號: G13236xx /市區3人,20/8轉s3,22/8轉s4 23/8首派美柏低層。感恩?‍♀️
分享 分享 讚好人數:1查看名單

因為我之前發起統計數字 有成九百人入過去睇 但係投票只係得九十幾個 其中有大部分唔係屬於市區三 亦有好多...
TBY1314 發表於 2018-12-18 14:30:00 原文
其實少人投票/留言又唔代表少人嘅,可能只係已讀不回/冇上嚟嘅人特別多。
不過從另外一樣嘢可以睇到132頭少市3,我遲d會再開po講吓

回應 #4 dragon00

我搵返之前好有心各位師兄統計 加上我呢段時間 記低有畀號碼出嚟市3嘅師兄 加返落去 總數都不過30人本帖最後由 TBY1314 於 2018-12-18 15:03:44 編輯
抱歉! 你無權閱覽或下載此留言的上傳圖片或文件。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁。

其實少人投票/留言又唔代表少人嘅,可能只係已讀不回/冇上嚟嘅人特別多。
不過從另外一樣嘢可以睇到132頭...
dragon00 發表於 2018-12-18 14:57:38 原文
請問G13248市區,(市三)2019年有沒有機會派樓....謝謝分享!本帖最後由 Heiyi 於 2018-12-18 15:03:48 編輯
G13248-1326,13年3月藍咭11/6/18已轉S1,16/7見主任...28/7上綱睇S2’17/8,22/8S4第一次派滿東1/F拒絕’31/8巳轉拒絕字.5/9重歸S2,23/11S3^^26/11S4、28/11第二次派迎東2/F,7/12拒絕 15/12轉拒絕字..等終極一派20/12綱上轉市三歸隊S2.25/12轉市區信....最後一派28/8/19’ S3.30/8/19’S4...等派彩4/9/19收信..順安邨凶宅不計1次、5/9拒絕.21/9S3.24/9S4.等收信最最後一派、安居樂業!26/9彩虹邨碧海樓、3/10 攞鎖匙完成

回應 #6 Heiyi

19年肯定有啦

以我分析 政府應該清理緊13196xx之前未派單位或者佢已經拒絕單位嘅住戶 一月先開始13197xx 轉s3 所以最後你...
TBY1314 發表於 2018-12-18 14:25:43 原文
其實應該會清到13195先,13195係一個好重要嘅號碼,睇返今年放市之前,房署網擴3已接受配房已經去到13195,即係13195或之前大部份已經最少派過一次(而且大機會係迎東)。因為佢哋剩返嘅機會少,最方便清,所以反而應該係清13195先

回應  Heiyi

19年肯定有啦
TBY1314 發表於 2018-12-18 15:05:20 原文
謝謝!承你貴言,甘我個號碼有機會派哪裡呢?
G13248-1326,13年3月藍咭11/6/18已轉S1,16/7見主任...28/7上綱睇S2’17/8,22/8S4第一次派滿東1/F拒絕’31/8巳轉拒絕字.5/9重歸S2,23/11S3^^26/11S4、28/11第二次派迎東2/F,7/12拒絕 15/12轉拒絕字..等終極一派20/12綱上轉市三歸隊S2.25/12轉市區信....最後一派28/8/19’ S3.30/8/19’S4...等派彩4/9/19收信..順安邨凶宅不計1次、5/9拒絕.21/9S3.24/9S4.等收信最最後一派、安居樂業!26/9彩虹邨碧海樓、3/10 攞鎖匙完成

回應 #8 dragon00

多謝師兄分析

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...3
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖