香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 擴展市區公屋 » 請問煤氣爐牌子
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

但是煤氣公司C父裝功很差
happy201802 發表於 2018-12-11 13:45:57 原文
公司大, 員工多, 總會有手工差的員工, 真的睇彩數
但係如果爐具有問題, 起碼今日通知煤氣公司, 明日就會派人來修理. 其他牌子提供唔到咁快的服務.
試過用第二D品牌, 覆1個星期才能派人來修理. 自此就算煤氣公司貴都沒辦法用其他公司

煮食爐可以用其他品牌, 等修理最多出街食. 幾日都無熱水沖涼真係好麻煩, 尤其是冬天天寒地凍.
分享 分享 讚好人數:0查看名單

公司大, 員工多, 總會有手工差的員工, 真的睇彩數
但係如果爐具有問題, 起碼今日通知煤氣公司, 明日就會派...
leslielo 發表於 2018-12-11 16:03:53 原文
明白,多謝

TGC
新生開始,往下一個目標進發

回應 #11 leslielo

如咁易壞 更加都唔值得 本人以前十年從未壞過 最多買新
市4 G1282

回應  leslielo

happy201802 發表於 2018-12-11 16:45:05 原文
你可以保證你買回來的電器都不會壞嗎?
好彩的話10年都不會出事, 唔好彩的話3個就有問題都有機會. 因此, 售後服務很重要.
當然一個品牌的品質差, 我都唔會買.

回應 #15 leslielo

煤氣熱水爐+食爐 做了五十年人 真的未壞過 講完本帖最後由 happy201802 於 2018-12-11 17:05:42 編輯
市4 G1282

我都係用TGC 有3年零件保養同分期 有咩事打返去煤氣公司好快有人跟 夠方便

回應  leslielo

happy201802 發表於 2018-12-11 16:45:05 原文
你用?牌子

回應 #18 ivytung

之前電水爐用德國寶1600左右 衣家用Simpa 5-6k 不是大牌子本帖最後由 happy201802 於 2018-12-11 17:57:12 編輯本帖最後由 happy201802 於 2018-12-11 17:57:33 編輯
市4 G1282

TGC
SY301 發表於 2018-12-11 16:40:43 原文
是否去煤氣公司買

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖