香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 公屋申請 » 擴市4人 » 報喜!
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

請問你用咩理由或方法可以求到指定區域?謝謝你
PhoenixChan 發表於 2018-11-02 18:21:15 原文

http://cyclub.happyhongkong.com/redirect.php?pid=5531540
G1286xxx 擴四 (2011/10收藍卡)
排七年,派足三次,滿意,上樓!
分享 分享 讚好人數:0查看名單

你四個人派左幾大單位呀!
Tw10 發表於 2018-11-02 22:10:01 原文

我度過, 大約330左右

想請問樓主媽媽是否住公屋架?

我媽媽是住舊私樓的,是否會有難度,她已七十歲了。
1000cc 發表於 2018-11-02 23:48:14 原文

我媽就是住在葵盛西, 我覺得附近有屋邨應該有機會的.

G1290xxx擴四
2008年擴1。2013加一人轉擴2
2015年5月加1B,轉擴3,同年的年底見主任
2016年12月再加1B,轉擴四,2018年5月見主任,九月中轉s2
分享 分享 讚好人數:1查看名單

恭喜晒

多謝,邨主任教我唔好寫區,直頭寫邨名。
BernardSiu 發表於 2018-11-02 15:36:37 原文

幾時開始要寫同寫比邊個架?
U0286XXX-X       G1327XXX-1329XXX
2014單人轉三人家庭
派樓後加人數,拒絕單位
1-2-2019。4人隊及s2
4-3-19收樓,安居在滿東

恭喜,最緊要近媽媽同小朋友唔使轉校
U01608XXX(G1321XXX-G1323XXX)
擴4~20/8-去樂富見主任,22/8補齊文件(唔知幾時轉S1),29/11-S2,7/1-S3,8/1-S4
11/1派滿和中層

...
BernardSiu 發表於 2018-11-03 12:50:06 原文

咁請問你交咗信同醫紙後有冇社署上去家訪,thanks
G1298 擴四
27/10-s3
16/11-s4
21/11-收信喜碩

幾時開始要寫同寫比邊個架?
isabella1102 發表於 2018-11-03 19:54:38 原文

隨時都可以寫,寫比房署。

咁請問你交咗信同醫紙後有冇社署上去家訪,thanks
PhoenixChan 發表於 2018-11-04 08:09:03 原文

無,房署寄信比我話唔可以,但邨主任話正常,叫我等派屋就成!

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖