香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 公屋申請 » 公務員配額 » 2018/2019年度公務員公屋配額通告出了
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...199...253
支持鍵盤翻頁

真恐怖,我果層連細路係走廊玩都被人投訴家
poohcat 發表於 2020-04-29 23:05:41 原文
唉,我媽住正賭檔對面,班道友出出入入,又食煙,投訴一定知邊個做,打開大門打麻雀果間屋,冇人敢投訴,個個啞忍,造成D人越嚟越猖狂
可憐公務員,上樓漫長血淚史:
外子1991年入職,2007年首次申請
2020年3月收18/19年度,石6配房信,年資已27碌
苦等十二年,少女變老女,黑髮變白髮,等到人都癲
分享 分享 讚好人數:0查看名單

回應  10年苦主

整得好靚呀
想安居樂業 發表於 2020-04-29 23:03:58 原文
多謝,窮人嘅裝修.....

回應10年苦主
恭喜師姐安居樂業,可否分享裝修師傅資料?
我等收緊收樓,謝謝妳?
HYW
分享 分享 讚好人數:1查看名單

呢D係寒舍簡單裝修
10年苦主 發表於 2020-04-29 20:13:14 原文
唔錯, 全屋裝修整左幾錢?
未有

留言學習

想請教一下,上年年尾曾經有房署同事打黎叫補交地址證明,但到依家仲未有消息,請問大唔大機呢?好驚最後空歡喜一場。先謝謝。
S-0140xxx-2
2011年入職CS
3人家庭

唔錯, 全屋裝修整左幾錢?
Dino1980 發表於 2020-04-30 08:55:09 原文
多謝,12萬8千,為咗廚櫃做到頂,我冇做假天花,只做最基本需要嘅嘢。
抽油煙機,電磁爐,窗簾路軌,調味架,掛勾等需自己買,師傅包安裝本留言最後由 10年苦主 於 2020-04-30 14:23:33 編輯
分享 分享 讚好人數:2查看名單

回應 #1991 希望快上樓

你好!你是否18/19年度入紙.年資多久?
如果今年年頭無收過暫配信.....今年度未必有!

回應 #1977 10年苦主

因為一月聽個同事講收到暫配駿洋,他好似09定10年入職,三人好奇11年入職,三人,雖然第一選擇係駿洋,乜都無,唔知係咪要等前面放棄駿洋先有機會,抑或會有機會派第二選擇?
其實唔係特登想新樓,反而想翻新,但見往年翻新都係要年資高的

回應  10年苦主

因為一月聽個同事講收到暫配駿洋,他好似09定10年入職,三人好奇11年入職,三人,雖然第...
想安居樂業 發表於 2020-04-30 17:56:34 原文
如果前面嘅人唔要,會一路派落去,有機會到你㗎,如果你中第二選擇,就唔會跌落第三選擇

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...199...253
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖