香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 公屋申請 » 公務員配額 » 2018/2019年度公務員公屋配額通告出了
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...188...253
支持鍵盤翻頁

申請裝修要幾耐先批啊?定係就咁交咗表上去就可以?
serman 發表於 2020-04-17 15:58:07 原文
我條邨係舊邨主任話唔使申請,但唔同新邨,小心你鄰居投訴,今日我收主任電話有鄰居投訴我單位裝修影響走廊衛生,各位派到舊邨提CF留意啦
分享 分享 讚好人數:0查看名單

內容違反「用戶守則」或等待查證/審核

我條邨係舊邨主任話唔使申請,但唔同新邨,小心你鄰居投訴,今日我收主任電話有鄰居投訴我單位裝修影響走...
poohcat 發表於 2020-04-17 16:14:37 原文
我哋呢邊舊邨都要申請啊!裝修公司都提我哋快啲申,怕而家疫情 home office 放假會慢,你嗰邊會唔會係新石硤尾邨入伙太多人要申請所以舊石硤尾唔駛??

我條邨係舊邨主任話唔使申請,但唔同新邨,小心你鄰居投訴,今日我收主任電話有鄰居投訴我單位裝修影響走...
poohcat 發表於 2020-04-17 16:14:37 原文
最麻煩係有人投訴,我爬文有個派咗同邨嘅師姐扑咗塊矮牆都被房署要即刻起返,懷疑都係裝修比人投訴?

回應 #1873 poohcat

Thanks

最麻煩係有人投訴,我爬文有個派咗同邨嘅師姐扑咗塊矮牆都被房署要即刻起返,懷疑都係裝修比人投訴?
serman 發表於 2020-04-17 22:22:36 原文
我地已經無扑牆,只係扑佢廁所同露台玻璃門,主任話有好多户咁做,希望之後走廊清潔好無人投訴啦

我哋呢邊舊邨都要申請啊!裝修公司都提我哋快啲申,怕而家疫情 home office 放假會慢,你嗰邊會唔會係新石...
serman 發表於 2020-04-17 22:17:48 原文
呢D唔清楚啦,主任話唔使唔申請

睇下你搵邊間,我果間話已經疫情抗疫價
poohcat 發表於 2020-04-17 14:39:14 原文
抗疫價?!
呢3個字好吸睛喎,裝修開始減價?
如果遲2個月收信,我屋企裝修可能更平
可憐公務員,上樓漫長血淚史:
外子1991年入職,2007年首次申請
2020年3月收18/19年度,石6配房信,年資已27碌
苦等十二年,少女變老女,黑髮變白髮,等到人都癲

抗疫價?!
呢3個字好吸睛喎,裝修開始減價?
如果遲2個月收信,我屋企裝修可能更平
10年苦主 發表於 2020-04-18 17:42:42 原文
可能生意難做吧
分享 分享 讚好人數:1查看名單

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...188...253
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖