香港公營房屋討論區
主頁 » 資助出售房屋 » 綠表置居計劃 » 景泰苑 » 覺唔覺得夜間有個戴眼鏡o既女保安好X寸?
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

回應  ahtea
佢點寸?唔開門俾你?每次上樓要你登記?
山竹 發表於 2018-10-21 22:27:55 原文

見住佢"瞄"到你老遠入嚟/出去,但同你唔熟就當睇唔到唔會開門,同佢打招呼會擰歪面(留意咗好耐,有啲住客佢係會咁對待)
分享 分享 讚好人數:1查看名單

所以到新年時我會每個保安都會派利是,唯獨唔派俾佢,亦會叫屋企人唔好派俾呢個女保安
ahtea 發表於 2018-10-21 22:55:52 原文

同你一樣。

我好公道,好既保安/清潔,新年我派雙封,
一般交情,或者係新年隔離座都過嚟逗利是既派單封,
差既直頭唔派,橫掂平日佢都當我無到,
唔派咪唔派囉!

因為我果座有個極差女保安,同男住客好好傾,
開哂門風騷難頂果隻,我頂唔順呢味嘢,
屋企人同我經常聽到差既女保安講人是非,
講同事,講住客,講隔離座,
八婆一名。本帖最後由 mimemike85 於 2018-10-21 23:04:13 編輯
分享 分享 讚好人數:0查看名單

點解你問下佢啊個個人都開門你又唔開門俾我
你又同個個住客傾計又唔同我傾計
你歧視我呀我呀、定係我真係好...
Qqwai1234 發表於 2018-10-21 22:04:45 原文

係呱,可能真係我樣衰,咁我見有部份住客佢都係咁對待...  咁唔通作為保安,佢覺得樣好既住客佢就對好啲,佢覺得樣衰既就對差啲  

開門開比熟客好正常,唔通唔認得你都開咩

50686345 發表於 2018-10-21 23:05:46 原文

你哋景泰苑,呢位女保安,我當佢記性唔太好,
再俾多一年半載機會佢,應該會認得樓主。

我座樓既差女保安,做左十幾年,都係咁衰。

唔開門好正常(呢個應該唔係佢職責)
但要一視同仁
busconcamp 發表於 2018-10-21 22:35:40 原文

其實唔開門都係正確,但大家係街坊都知,正門個開門掣個設計係幾咁冇腦,出去時要兜多幾步路先按到個掣,又要行多幾步先行到返正門出去。個保安明你知係住客要出去,但就係要睇住你行多幾步冤枉路,都唔開門俾你先PK

50686345 發表於 2018-10-21 23:05:46 原文

C兄,呢個女保安做咗好耐好醒架,同部份住客好好傾,攪關係絕對勁過其他保安。只係佢專門留難只同佢冇咁熟既住客

同你一樣。
我好公道,好既保安/清潔,新年我派雙封,
一般交情,或者係新年隔離座都過嚟逗利是既派單封...
mimemike85 發表於 2018-10-21 23:03:11 原文

我住緊呢度個賤女保安都係咁衰, 藉頭係雙面人...  好變態, 對3樓住戶, 講5樓是非...  對5樓講3樓....   好憎呢D 八婆...   
人生路不熟, 希望係好的開始~
分享 分享 讚好人數:1查看名單

我住緊呢度個賤女保安都係咁衰, 藉頭係雙面人...  好變態, 對3樓住戶, 講5樓是非...  對5樓講3樓....   ...
muimui0123 發表於 2018-10-22 02:03:46 原文

係呀!好八婆嫁!

等等一陣,都聽到佢同人講幾樓幾室是非。
返工推門出去,由口行出去一段路,又聽到差既女保安話上一更既是非,話人好話佢遲接更咁。

總之呢條八婆,是非多多,男人都頂佢唔順

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖