香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 市區公屋 » 彩盈邨 » 好開心, 入伙已經半個月喇
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
含上傳圖片/文件之留言 顯示所有留言

好開心, 入伙已經半個月喇
好開心,終於都有自己既安樂窩了,等左6年,裝修都等左4個月,之後又要滅蝨大行動,又攪多一個月,
中秋節終於順利入伙,去相!!!

21.14平方米
平面圖:http://cyclub.happyhongkong.com/viewthread.php?tid=311
抱歉! 你無權閱覽或下載此留言的上傳圖片或文件。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁。
G1300xxx   擴2   
2/2012 藍卡
15/3/17 轉市2,暫緩
29/12/17 轉S2
1/3/18 轉S3
2/3/18轉S4 3/3/18 收信派彩盈邨高層
分享 分享 讚好人數:47查看名單

好靚啊 咁樣裝潢要幾錢左右?
另外你廁所d磚係加左防水牆紙嗎? 實用嗎?
Asm62310 發表於 2018-10-12 23:13:56 原文

裝修大約12萬啦,
未連地板,地板就萬2蚊,
係呀,實用呀,同埋起碼美觀先,
你睇下未整之前係咁,
我老公自己好有心機貼架本帖最後由 kakawinwin 於 2018-10-13 08:06:22 編輯
2/2012 藍卡
1/3/18 轉S3
分享 分享 讚好人數:0查看名單

想知道,廁所淋浴d磚是否加左防水牆紙?熱水淋浴,可以嗎?
tchow4 發表於 2018-10-13 00:16:48 原文

係呀,防水架,
日日沖熱水涼都冇問題,
原裝係咁架,所以一定要貼,
係我老公自己貼
2/2012 藍卡
1/3/18 轉S3

係咪你老公自己裝潢架?咁抵!又整得靚!
好想問下你廁所d牆紙係咪淘寶買?
我都好想整,但好想問清楚...
Asm62310 發表於 2018-10-13 10:26:31 原文

唔係我老公裝修,佢只係構思D野擺,
同埋D櫃做咩款,D牆紙係淘寶買架,
唔會好易甩,痴好D唔會起泡,又防水,
係一卷卷架,我俾圖你睇丫,
好平咋,20幾蚊卷,我地買左五卷,仲有剩,
仲有我老公仲係廁所鏡櫃下面痴埋馬賽克添,
都好靚架,又係淘寶貨,
未整個圖係咁.
2/2012 藍卡
1/3/18 轉S3

回應  kakawinwin 請問防水牆紙係邊度買?
fannyofy 發表於 2018-10-13 11:53:07 原文

喺淘寶買架.
2/2012 藍卡
1/3/18 轉S3
分享 分享 讚好人數:1查看名單

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖