香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 公屋申請 » 市區3人 » 三人隊今年走勢
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

我比你保守d我預下年新年前後可以到1320
mike929 發表於 2018-10-10 18:45:20 原文

我都覺得係,今年食到1320難d,因為得返2個月...同埋聽講秀個棟好似冇3人,得1-2單位..
擴3 G13196-G1321X,唔知幾時S1,4月30見主任,5月7轉市,12已轉,7月19S2,12月7轉新3,10號已新3,11號暫緩,12號轉市3暫緩,13號已轉市3暫緩,15號已市3 S2,17號S3,19號S4,24號print信(唔一定得,咁岩假期+過一星期,最終決定權在會否遇到友善的職員)2/1/19要答覆,給2天時間交信~4/1拒絕,5/1 轉拒絕~7/1交拒絕原因信~14/1 S2,20/2 S3,26/2 S4
分享 分享 讚好人數:0查看名單

我都覺得係,今年食到1320難d,因為得返2個月...同埋聽講秀個棟好似冇3人,得1-2單位..
pinktea 發表於 2018-10-10 21:38:26 原文

我覺得快慢同時間又唔一定咁大影響嘅......始終係一個供應問題,正如兩個月1000單位落成點都去得多過半年500單位落成,最主要都係今年年尾石秀同石門可以去到幾多。

不過石秀單位分佈太神秘,變數好大......
秀潤應該有一房單位掛......話得1-2P嗰棟係油塘

真是唔知點估…………
快D放多D樓出嚟
唔好再浪費啲空房
那就very good
1327xxxx(藍卡 2013年4月)
P0106## (2017) P0035## (2018) p140x(2019)
s1…………2017/6月尾
11/10選咗特快
2018/9/5審
S2…………10月頭

我覺得快慢同時間又唔一定咁大影響嘅......始終係一個供應問題,正如兩個月1000單位落成點都去得多過半年...
ray3064 發表於 2018-10-10 22:37:35 原文

最好石門最後個座都快D派埋, 咁就可以行得多D號碼

秀潤個楝得300個...如果真係有一房, 都唔會幫助得大

蘇屋派完, 石又未開派, 唔知由邊個號碼開始放骨...呢度先驚
擴3 G13196-G1321X,唔知幾時S1,4月30見主任,5月7轉市,12已轉,7月19S2,12月7轉新3,10號已新3,11號暫緩,12號轉市3暫緩,13號已轉市3暫緩,15號已市3 S2,17號S3,19號S4,24號print信(唔一定得,咁岩假期+過一星期,最終決定權在會否遇到友善的職員)2/1/19要答覆,給2天時間交信~4/1拒絕,5/1 轉拒絕~7/1交拒絕原因信~14/1 S2,20/2 S3,26/2 S4

新3 ,2013.9
G1335××
2020年11月10 S1見主任
2020年11月15 S2
2022完成一半跑程~期望下一城~

...
ray3064 發表於 2018-10-10 18:41:41 原文

我發現我G1313噶號碼係市3好少,
g13131 市3

知吾知石門第四座几時派呢

人生路不熟, 希望係好的開始~

我又估下先,蘇二食到1314-15,今年會派到1318-19左右

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖