香港公營房屋討論區
主頁 » 休閒天地 » 聊天室 » 蘇屋邨街坊 » K2要轉校,請問蘇屋附近有咩幼稚園好?
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

K2要轉校,請問蘇屋附近有咩幼稚園好?
剛派蘇屋,阿仔而家K2要轉校,請問各位有咩幼稚園好?我完全唔識呢區,請指教
G13084 市3
29/11/17 派迎東(已拒絕)
6/6/18 擴3轉市3
9/10/18 收信蘇屋2期
29/2/19 收匙
分享 分享 讚好人數:0查看名單

李鄭屋幼稚園
市3  126830╳
2011.01.01 藍卡
2015.03.01 S2
2016.03.31 S3  2016.04.01 S4
2016.04.13 無奈接受蘇屋綠柳樓2樓
2016.10.06 收到房處派匙信

下學期轉校囉~
G129

李鄭屋幼稚園
elvis188 發表於 2018-10-10 08:29:47 原文

多謝你資料,會試下問有冇學位
G13084 市3
29/2/19 收匙

李鄭屋幼稚園
elvis188 發表於 2018-10-10 08:29:47 原文

係咪.....香港基督教服務處李鄭屋幼兒學校?佢只有全日,我想搵半日
G13084 市3
29/2/19 收匙

回應 #5 金仔媽媽
全日好啊
市3  126830╳
2011.01.01 藍卡
2015.03.01 S2
2016.03.31 S3  2016.04.01 S4
2016.04.13 無奈接受蘇屋綠柳樓2樓
2016.10.06 收到房處派匙信

回應 #5 金仔媽媽
妳附近半日有聖公會基愛堂,雷蔡群樂同長沙灣保護兒童會!再遠少少就有德貞同雅各等等...
G1284~
分享 分享 讚好人數:1查看名單

回應  金仔媽媽
妳附近半日有聖公會基愛堂,雷蔡群樂同長沙灣保護兒童會!再遠少少就有德貞同雅各等等...
CHOR~CHOR~ 發表於 2018-10-21 14:47:25 原文

多謝晒資料,我問過朋友介紹嘅德貞冇位,試下問埋其他先
G13084 市3
29/2/19 收匙

回應 #8 金仔媽媽
唔好去德貞,呢間真係好冇愛心,我大嘅係呢間讀,細嘅連報都冇報,你想要啲咩幼稚園呀?
G1284~

回應  金仔媽媽
唔好去德貞,呢間真係好冇愛心,我大嘅係呢間讀,細嘅連報都冇報,你想要啲咩幼稚園呀?
CHOR~CHOR~ 發表於 2018-10-22 20:09:54 原文

其實我冇咩要求架,想個仔近同番得開心,當然想考番上午班但都知道插班好難有位,都係打算試下咋,而家K2唔得就讀埋K3小學先轉,反正而家將軍澳番青衣番學都6月開始捱到而家,日後蘇屋已經係近左
請問邊間係HAPPY SCHOOL?本帖最後由 金仔媽媽 於 2018-10-22 20:15:22 編輯
G13084 市3
29/2/19 收匙

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖