香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 擴展市區公屋 » 欣安邨 » DIY我的SweetHome (p1鋪地, p7間房, p11燈槽+廚櫃)
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...27
支持鍵盤翻頁
含上傳圖片/文件之留言 只顯示含上傳圖片/文件之留言

DIY我的SweetHome (p1鋪地, p7間房, p11燈槽+廚櫃)
辛苦晒老公同細佬!

抱歉! 你無權閱覽或下載此留言的上傳圖片或文件。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁。
分享 分享 讚好人數:32查看名單

你咁快鋪地板, 唔間左房先?
100 字節以內
不支持自定義 Discuz! 代碼
分享 分享 讚好人數:1查看名單

不間房嗎?
分享 分享 讚好人數:0查看名單

會間2間房架,不過佢地話先做地會慳料D,慳地板料。

用板間…好似係叫做中纖板。

好正呀,請問响邊度買駕?買咗幾多錢呀?

旺角砵蘭街買,有每呎12元至21元的,送珍珠棉。
如果搵佢地師傅做,另做7-8元一呎人工。

39.5平方米單位,減toilet減kitchen,
我呢隻係壹樂華牌子,馬來西亞造,
預350-370平方呎,連地腳線8200元。
諗住DIY,買隻自己鍾意同貴左少少既。

有12元一呎的,
我本想買19元一呎的,隻色無貨,
揀左隻同色不同型號的21元一呎。
算罷啦!其實我都好鍾意,因為有手刻木紋,
真係好有實木feel。

分享 分享 讚好人數:6查看名單

回應 1# SandyCPS

[attach]30629[/attach]
抱歉! 你無權閱覽或下載此留言的上傳圖片或文件。
建立帳戶後請按此重載本頁。
性格决定命運,選擇决定人生。
生命就是本錢,命運就是賭注。
分享 分享 讚好人數:2查看名單

D老友話一打風,如果漏水大件事…

哈哈!當做個實驗囉!

會間2間房架,不過佢地話先做地會慳料D,慳地板料。

用板間…好似係叫做中纖板。

SandyCPS 發表於 2011-6-12 00:11:44

中纖板一濕水就溶......點解俉用夾板?

ea11r,

唔知啊!
等我問下兩位大人先……事關我唔係工程部既!哈哈!

多謝提醒!

咁石膏板呢?之前聽佢地提過石膏板……

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...27
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖