香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 市區公屋 » 秀茂坪南邨 » 秀茂坪南邨可以喺邊度搵到人安裝曬衫架?同大約咩價錢?
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

秀茂坪南邨可以喺邊度搵到人安裝曬衫架?同大約咩價錢?
分享 分享 讚好人數:0查看名單

你是否已向邨辦查詢可否安裝及可安裝哪些款式?
祝未上樓朋友早日上心水樓;祝已上樓朋友安居樂業!
如果大家有任何疑問或分享, 建議大家在適當分區建立帖子。

回應 #2 楊管
已問了,可以安裝,但搵吾到人裝,去過樓下五金店問,話要1300裝一條,而且質量差,我要裝三條呢本帖最後由 sohang 於 2018-07-07 02:30:06 編輯

以前喺寶達天橋同秀茂坪商場上面天橋有人拎住啲架,喺度「漏」人安裝。唔知現在有沒有了。本帖最後由 ht.Lam 於 2018-07-07 09:43:30 編輯

而家好少見,之前我都想搵人裝,
都搵唔到,之前睇到呢到有留聯絡方法,
全部都搵唔到人了
G1300xxx   擴2   
2/2012 藍卡
15/3/17 轉市2,暫緩
29/12/17 轉S2
1/3/18 轉S3
2/3/18轉S4 3/3/18 收信派彩盈邨高層

新屋邨外圍好多時有售賣及安裝晾衣架的人等生意。
唔清楚安泰邨有冇。
不過,他們售賣的不銹鋼晾衣架有機會生銹。
祝未上樓朋友早日上心水樓;祝已上樓朋友安居樂業!
如果大家有任何疑問或分享, 建議大家在適當分區建立帖子。

sohang 發表於 2018-07-07 02:14:07 原文

觀塘好多五金店,你去觀塘揾下
牛耕田馬食穀,各有各的福

已搵到人安裝了,問樓下大堂保安,佢搵左個幫人安裝曬衫架既電話號碼比我,580蚊安裝一條。本帖最後由 sohang 於 2018-07-11 12:40:01 編輯
分享 分享 讚好人數:1查看名單

已搵到人安裝了,問樓下大堂保安,佢搵左個幫人安裝曬衫架既電話號碼比我,580蚊安裝一條。
sohang 發表於 2018-07-11 12:38:13 原文

你浪費了,而家房署統一幫我哋裝一個大嘅,同埋免費幫你拆返舊私人裝嘅,仲要換埋活動窗花,所有都免費,大堂有個展示出來同埋填表格就得
2018年6月29 秀茂坪南邨中低層 OK
2018年5月3 彩虹邨問題骨 5月9 拒絕
2018年4月28 S4
2018年4月18 審查合格
1305xxx 市3 天倫
2012年4月 籃咭 2018年2月見主任

最近天氣久佳﹐原本四月更換的,昨日終於日都換好了

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖