香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 擴展市區公屋 » 欣安邨 » 今日行過欣安邨 (一)
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

我好想去呀

回應  kittychan

我怕而家轉唔切校者.....又唔想求求其其轉一間麻.....加上我老公一d都唔想亞仔轉校...
卓BB 發表於 2011-4-12 13:38

卓BB,

而家先至4月,未至於轉唔切。
快D問定幾間,基本上馬鞍山都有好多幼稚園,
而且間間都唔錯、又新。

讀書唔好太遠,佢地好辛苦。
分享 分享 讚好人數:0查看名單

今日叫左老公去交"香港中文大學校友會聯會張煊昌幼稚園"報名表,唔知幾時有得interview呢....唔諗啦,in左先...
卓BB 發表於 2011-4-13 16:37

再唔係,我見恒安邨同頌安邨都有好多幼稚園,
近D,行去恒安邨係5-10分鐘,行去頌安都係10-15分鐘。

您都可以考慮下。

回應 49# 卓BB

你老公去交表同資料時,書記冇即時通知你哋幾時去IN咩?

我嗰次去交表,佢哋即時就通知我幾時IN喎!或者K1同K3嘅收生程序唔呱!

Bless you & your baby!
~~ 踏踏實實做人,實實在在辦事;從實際出發,對自己負責!~~

回應 54# Eric媽

佢無呀,佢只問我地幾多點得,我老公話早上11點可以,咁佢就叫我地等電話啦.....
唔知係唔係已經夠人數呢.....

回應 52# SandyCPS

我話轉唔切意思係,我怕間間都收唒,未收唒既,可能又未必咁好者....我唔知呀,都係咁講,而家佢都無打黎叫我去interview,可能無位lu

回應 53# SandyCPS

sandy真係唔該唒你地,好熱心,比到好多意見,多謝唒

回應 57# 卓BB

應該未收K1生呀...我朋友話5月先有開放日..可能好快有通知

回應 55# 卓BB

學校個書記同我講佢哋IN嘅時間得1個時間段,4:30pm-5:30pm喎!

一係你再打電話去問清楚D:係唔係确定有位,依家只不過係等通知IN嘅時間?!
費事白等一場,自己可以做兩手準備嘛!

通常今年9月入讀K1嗰D小朋友,前年就已IN曬兼且收曬架喇!
依家IN嗰D大多數都係轉校嘅插班生或者係後備生喳!

Pray for you!

~~ 踏踏實實做人,實實在在辦事;從實際出發,對自己負責!~~

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖