香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 公屋申請 » 擴市2人 » 轉唔轉市區好?
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

轉唔轉市區好?
今日收到可轉市區信,轉唔轉好,房署又話會有多個市區落成……而家擴2,已經等左5年多,怕一轉市2……又要等多幾年!唉……我想快D上樓
單選投票 共有 36 人參與投票

投票已經結束

38.89% (14)
47.22% (17)
13.89% (5)
您所在的用戶級別沒有投票權限
U0224  09年~14年11月轉擴市2~ G1333~G1335
S1:18/8網上  09/10 見主任~ 網上改期 31/10見主任,改市2 ,15/11 網上顯示暫緩
S2 16/10/19 s3 27/5/2020 s4 6/6/2020
分享 分享 讚好人數:0查看名單

你唔轉都要等好耐
2013年3月
拒絕滿東8/8s2

睇定d
2013年3月
拒絕滿東8/8s2

現在才是S1,今年的滿東、碩門恐怕無份,再望望明年擴展有多少新屋邨落成才決定吧。
葵芳邨

我都想轉本帖最後由 Titmui 於 2018-05-10 15:54:35 編輯
G1330 擴2 2013年6月
4/7終於S1  5/9見主任
15/9 S2
2/10 S3  4/10 S4

出年應該火炭
工作本來是為了生活,不要因為工作失去生活

我1332xxx差2個月先至5年,點解樓主個編號後過我,但等咗5年多?
擴2 G1332xxx
2013年7月17日藍咭
4/7/18~S1
31/8/18~S2
2/10/18~S3
8/10/18~S4
16/10/18~簽意向
19/2/19~攞鎖匙~碩門

你唔洗依家決定架! 你留意多d邊條隊快到你no.先決定都未遲, 如果擴市到你差唔多審查先諗轉區都得架! 睇下邊區no走得先算。本帖最後由 ckw1213 於 2018-05-10 17:43:11 編輯
G1314xxx 擴2,  2017/9月轉市2,
2018/3/8 轉s1
2018/5/11收審查信(21/5見主任)
2018/8/10轉s2, (8/11收合格信),
今期特快P018xx
22/9轉S3 27/9轉s4。

我转左,编号13333xx
2013年7月藍卡  G13313-13333
19年7月29日網上轉S1 11.11見主任,11.22補齊資料,12.12 網上轉S2
20年10月轉4人 18/2转s4 首派順利,16/4二派興民 等三派
3/6順利畢業,安居富昌邨

我1332xxx差2個月先至5年,點解樓主個編號後過我,但等咗5年多?
Msbelle 發表於 2018-05-10 16:48:54 原文

我2014年11月轉擴2,到而家,再加年半等於5年零1個月,個號碼係我之前打電話問!唔知佢地有冇搞錯!
U0224  09年~14年11月轉擴市2~ G1333~G1335
S1:18/8網上  09/10 見主任~ 網上改期 31/10見主任,改市2 ,15/11 網上顯示暫緩
S2 16/10/19 s3 27/5/2020 s4 6/6/2020

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖