香港公營房屋討論區
主頁 » 地區人士或組織 » 德朗邨何華漢 » 上門推銷公屋濾水器,是否真實還是欺騙?請代為查證!
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...3...5
支持鍵盤翻頁

從昨天推銷員說,已經有另一棟樓被推銷。及他們見到住户有些十年预缴的疑慮,會叫住户俾每2年的预缴費用。仲要最好俾現金師傅,銀行過數就唔方便。所以,我只俾了一小撮錢'及向議員和大家提問。
分享 分享 讚好人數:0查看名單

你估个个好似你咁醒咩
傻D5傻D 發表於 2018-04-18 06:27:22 原文
我巧豬架啦

你唔豬啫, 我都冇話你豬,
不過, 好多C9都會衰在靚仔手裡,
好易氹, 讚佢靚女, 睇唔出佢40歲, 以為佢廿零...
chanster 發表於 2018-04-18 06:47:48 原文
咁都有人受,所以橋唔怕舊
分享 分享 讚好人數:1查看名單

我未有付出全部,只有付出1千多。盡快上網問一問議員求證。如果真實,便再改每2年收費。如果發現欺騙,順便...
chef88 發表於 2018-04-18 07:18:45 原文
你情我願裝,報警有用咩? 唔該下次黎set 個錄音機、或者錄條片,咁仲有機會

我從來都唔信上門推銷  
Aping 發表於 2018-04-18 09:52:47 原文

至醒喺你
分享 分享 讚好人數:2查看名單

今天有人在邨內大廈逐戶上門推銷濾水器,說是公屋户安裝的配件是免費派發。不過,要求收取10年的師傅上門檢...
chef88 發表於 2018-04-18 03:08:26 原文

我用杜X頓濾水器都係二千零蚊,大廠出品有保証,濾水器得個殼,濾芯同入水管,冇乜嘢需要維修喎!最多都係换濾芯啫。
水泉澳邨嘅邨民
歡迎參觀我的家 https://cyclub.happyhongkong.com/viewthread.php?tid=162953

我巧豬架啦
rainbow` 發表於 2018-04-18 15:32:07 原文
我G,人地醒獅,你就醒猪呀嘛

咁當然打電話去公司要求退款,现在公司梗係想要留客,話改为每2年收費。我唔想再續,要求只付這1千多元的錢連計算幾年保養就算。當要求更改收餘額的條文,公司叫我自己改我方收據。我反而叫公司在他們的收據副本上蓋公司印章和whatapp我以示正式更改。話我麻煩。要等師傅再俾另一收據我。

我都想裝置滤水器,有乜大廠牌子適合德朗邨用?

將來壞了這個,唔再用它

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...3...5
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖