香港公營房屋討論區
主頁 » 資助出售房屋 » 居者有其屋 » 凱德苑 » 2018年3月3日 發祥街西資助出售房屋
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

...
SLLAM 發表於 2018-03-03 18:47:29 原文

師兄, 如果畀你揀現在未來的新居屋, 你最喜歡哪裏呀?
分享 分享 讚好人數:0查看名單

你都好有要求
Yywong 發表於 2018-03-03 23:31:07 原文

係,屋企除左梳化&飯枱,所以傢俬都係我畫圖設計造既,每一個間隔,深度,闊度,我都好有要求。政府部門有Standard Drawing,我自家都有Standard Drawing.
分享 分享 讚好人數:1查看名單

係,屋企除左梳化&飯枱,所以傢俬都係我畫圖設計造既,每一個間隔,深度,闊度,我都好有要求。政...
mimemike85 發表於 2018-03-03 23:39:30 原文

好勁,好有心機

師兄, 如果畀你揀現在未來的新居屋, 你最喜歡哪裏呀?
Yywong 發表於 2018-03-03 23:34:24 原文

好難揀…
但,都係揀裕泰苑。
嗰兩個市區屋苑太貴,同樣面積,價錢差唔多係屏欣苑兩倍!

作為資金有限嘅綠表申請人,要解鎖(公屋資產限制),梗係揀解鎖費平嘅啦!

好難揀…
但,都係揀裕泰苑。
作為資金有限...
SLLAM 發表於 2018-03-03 23:53:59 原文

辛好你,早有先機,買了屏欣, 恭喜你
我都好後悔冇抽屏欣, 當時仲未識驚! 諗住慢慢嚟!

好難揀…
但,都係揀裕泰苑。
作為資金有限...
SLLAM 發表於 2018-03-03 23:53:59 原文

不過裕泰太遠,返工好吾方便!
可能買細啲,買低層啲,就返個價錢,或再等下期綠置居!

不過裕泰太遠,返工好吾方便!
可能買細啲,買低層啲,就返個價錢,或再等下期綠置居!
Yywong 發表於 2018-03-04 00:12:43 原文

咁你都入定表先啦,抽中都可再決定

辛好你,早有先機,買了屏欣, 恭喜你
我都好後悔冇抽屏欣, 當時仲未識驚! 諗住慢慢嚟!
Yywong 發表於 2018-03-04 00:07:01 原文

謝謝。
其實2014年已考慮過買,不過嗰期啲屋苑戶數少,驚日後維修費貴。屏欣雖然喺天水圍,但喺鐵路站旁邊,戶數夠多,價錢又比差不多同區嘅宏富苑低好多,梗係要

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖