香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 公屋申請 » 市區3人 » 代發帖:G12848已轉S3,幾時配房?蘇屋有冇機?
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

咁樣睇,有機會係連翠先,因為棟樓少,執拾少,蘇屋雖然睇落起好晒咁,但地下仲要搞一輪野,舊樓的確要清...
jenny389 發表於 2018-02-23 06:17:32 原文

連翠都唔係一落就係地鐵站,要行兩至三個字
G1268xxxx市5
首次派彩雲游龍樓低層
第二次派順天天柱樓低層
第三次安泰豐泰樓中高層
分享 分享 讚好人數:0查看名單

佢轉得太快,竟然响房署想清市區舊樓時轉嚟市區,一定硬食舊樓
zeniacheng 發表於 2018-02-23 05:58:29 原文

好彩我仲未轉S2 太快轉我都驚
G1263 市5轉市3  2018/1/8 審查
1)5/7-9 S2-S4 安泰一樓 5/18 拒絕  
2)7/27 S2 8/1 S3 8/7 S4 連翠 8/15 取匙  
     9/15-11/27裝修  12/18 入伙
分享 分享 讚好人數:1查看名單

21號已轉埋S4
G1284835 市3
2月6見主任
2月8轉市區
2月13轉S2
2月20轉S3
2月21轉S4

...
楊管 發表於 2018-02-23 02:23:12 原文

過左no. 應該好快派,最近都系派骨多!
蘇屋果邊3 月都唔知開派未
祝好運,等你報喜
分享 分享 讚好人數:1查看名單

安泰好啲喎
咁樣睇,有機會係連翠先,因為棟樓少,執拾少,蘇屋雖然睇落起好晒咁,但地下仲要搞一輪野,舊樓的確要清...
jenny389 發表於 2018-02-23 06:17:32 原文
大陸人唔好再落嚟香港爭公屋!隔離屋勁多大陸人5年生3件,拎曬福利又想轉大屋,好憎佢地

咁咪好彩囉
好彩我仲未轉S2 太快轉我都驚
Karrieyee 發表於 2018-02-23 09:14:04 原文
大陸人唔好再落嚟香港爭公屋!隔離屋勁多大陸人5年生3件,拎曬福利又想轉大屋,好憎佢地

21號已轉埋S4
YUKICHEUNG 發表於 2018-02-23 11:28:38 原文

為何咁遲審查?

為何咁遲審查?
Mr楊 發表於 2018-02-23 21:56:20 原文

最近先交齊資料
G1284835 市3
2月6見主任
2月8轉市區
2月13轉S2
2月20轉S3
2月21轉S4

連翠都唔係一落就係地鐵站,要行兩至三個字
cheongt001 發表於 2018-02-23 07:59:41 原文

我唔係講緊連翠  

咁快

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖