香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 公屋申請 » 市區3人 » 今日收到通過資格審查
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

回應 #30 Arsily1103
G1301xxx 市2
分享 分享 讚好人數:0查看名單

6/2012 藍紙 G1309 擴2      2016 擴2 轉 市2
(S1)  1/2018  (6/2/2018 審查) ,(S2)  4 May (8 May 收合格信),(S3)  30 May 18,(S4) 07 Jun 18(12 Jun收信派安泰邨)

我12月尾第二次見主任,都未收到信

我上個月廿幾號已經轉左S2喇!!!
會唔會網上出錯呢
Arsily1103 發表於 2018-02-12 18:20:52 原文

S2唔一定收信.......=.=我S1, S2, S3都冇收過信....但有機會收信既可能係第1次S2, 唔確定本帖最後由 antonyan0728 於 2018-02-13 16:13:54 編輯
G1300, 市6
2012-2016 等..; 1/2017 拒峻泉轉市6; 8/2017 S0;
10/2017(S1) 收信5/11審查; 9/1/2018 補資料; 18/1/2018 S2; 29/1/2018 S3; 31/1/2018 S4;
3/2/2018 派彩輝邨高層; 9/2/2018 拒絕1次 15/2/2018 S2; 1/3/2018 S3; 2/3/2018 S4; 6/3/2018 收信寶達達中低層; 3/26/2018 簽收結束6年等待; 4/30/2018 裝修進行中, 預計6月底入伙

回應 #34 antonyan0728
喔... 原來係咁架?! 我以前一路都冇上網CHECK 過....
市3 - G13062xx
8/9 -S3
13/9 - S4

我上個月廿幾號已經轉左S2喇!!!
會唔會網上出錯呢
Arsily1103 發表於 2018-02-12 18:20:52 原文

放心, 我13.1轉S2但到上星期四才收到合格信。
他们太忙, 又睇是那個主任, 每個做嘢方法不完全相同
G1300xxx, 6/2016擴2轉市2; 12/27 S1; 13/1 S2; 1/3 S3; 6.3收配房通知信, 高怡邨高悦樓底層長者屋還是兩伙人共用厨房及飯廳。打算拒絶!!!
13.3 網上收到通知拒绝; 23.3 轉S2; 28.3 轉S3; 29.3 轉S4; 6.4 收配房通知派恒泰高層, 11.4 簽意向書。
分享 分享 讚好人數:1查看名單

放心, 我13.1轉S2但到上星期四才收到合格信。
他们太忙, 又睇是那個主任, 每個做嘢方法不完全相同
LLO 發表於 2018-02-13 17:49:50 原文

咁我都放心啲。。。唔該哂
市3 - G13062xx
8/9 -S3
13/9 - S4

回應 #37 Arsily1103
係唔,我上次見個女主任,佢仲緊張過我,仲同我講,話收咗好多 因為買咗綠置居單位,交返出嚟嘅公屋,希望4月前可以批哂出去比市民,
但隔離另一個主任,就同另一申請者講,你齊資料先上來啦,宜家唔會幫你做㗎,

我諗,見主任都要睇彩數!
G1301xxx 市2

今日收到信(市2)話你已經通過詳細資格審查,, 我想請問各位師兄 , 我今年有冇機會上到樓 ? 同埋會大約...
thomas5409 發表於 2018-02-10 14:23:41 原文

請問你見主任進行詳細入息審查系計你半年入息定一年?

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖