香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 公屋申請 » 市區3人 » 如見主任通過審查後, 大概幾耐先真正上到樓?
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...4
支持鍵盤翻頁

如見主任通過審查後, 大概幾耐先真正上到樓?
如題~~~通過審查後, 幾時先可以真正有屋, 入伙住得
市3 G13096
2012年9月藍咭
2017年12月21審查
分享 分享 讚好人數:1查看名單

係啦... 如果見完主任... 要等幾耐先知通唔通過? 通過左又等幾耐先有屋??
我都想知呀!!!
市3 - G13062xx
8/9 -S3
13/9 - S4

回應 #2 Arsily1103

我都好想知道
G-1307××
2018年1月初S1
2月中 S2
9月20 S3

一個月後比封信你,話已經比你派到樓,幾時入火真係唔知,因為不同的邨入火都唔同。比如迎東,17年11月收到信,要等到18年3月(大概)才入到火
分享 分享 讚好人數:0查看名單

審查后要睇番當區有無新屋邨預派,有就郁得好快,。吾係就照號碼慢慢輪舊樓派。所以係吾肯定答到你。
擴四1307.2017年4月變擴二。擴二NO.1402.登記時間相等于2012-6
2017-7-5轉S1, 9月抽查!  2017-9-30收信,10月12審查。28號轉S2.11月9收信合格。
11月16轉S3.22日轉s4。25日收信派迎喜低層,望山景,超滿意!
12月4日簽意向書。2018-3-19收入伙信, 改期23號去取匙。開始裝修,靚靚迎東,可愛D小家!安居樂業!

審查后要睇番當區有無新屋邨預派,有就郁得好快,。吾係就照號碼慢慢輪舊樓派。所以係吾肯定答到你。
花開極樂 發表於 2018-01-23 19:35:46 原文

哇哇。。你由審查到派樓都係個幾月咋喎。。真係超快囉。。有啲人點解審查後仲等幾年嘅?
聽到你超滿意。。恭喜哂啊!
我唔知有無咁嘅運仔呢!!
8/9 -S3
13/9 - S4

哇哇。。你由審查到派樓都係個幾月咋喎。。真係超快囉。。有啲人點解審查後仲等幾年嘅?
聽到你超滿意。。...
Arsily1103 發表於 2018-01-23 23:16:19 原文
撞正迎東開派,所以才會快。即審即派了。吾單單我一個。好多都係。
有好多人審完等幾年係無新屋邨開派,中間有派果D吾受歡迎嘅吾當一次。我有個朋友審完三年了,只派過一次兇宅,等而家安泰派先輪到佢號碼。
你號碼派完安泰就會快了。因安泰仲有幾幢未好。
擴四1307.2017年4月變擴二。擴二NO.1402.登記時間相等于2012-6
2017-7-5轉S1, 9月抽查!  2017-9-30收信,10月12審查。28號轉S2.11月9收信合格。
11月16轉S3.22日轉s4。25日收信派迎喜低層,望山景,超滿意!
12月4日簽意向書。2018-3-19收入伙信, 改期23號去取匙。開始裝修,靚靚迎東,可愛D小家!安居樂業!
分享 分享 讚好人數:2查看名單

撞正迎東開派,所以才會快。即審即派了。吾單單我一個。好多都係。
有好多人審完等幾年係無新屋邨開...
花開極樂 發表於 2018-01-23 23:23:48 原文

如果好似你咁講。。我會唔會今年都有機會呢?好似幾多新樓出喎!
8/9 -S3
13/9 - S4

如果好似你咁講。。我會唔會今年都有機會呢?好似幾多新樓出喎!
Arsily1103 發表於 2018-01-23 23:31:35 原文
機會肯定有。不過就吾知新定舊。

機會肯定有。不過就吾知新定舊。
花開極樂 發表於 2018-01-23 23:33:10 原文

知唔知如果派舊我又唔要。。咁又要等幾耐㗎??你有無朋友試過啊?
8/9 -S3
13/9 - S4

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...4
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖