香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 公屋申請 » 公務員配額 » 2016/17 公務員公屋配額計劃荃灣翻新「暫定配額」信專區
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

認左命嫁啦,申請埋翻新津貼,而家會慢慢搞囉
Wavecheung 發表於 2018-07-18 11:02:59 原文

點解可以申請津貼? 有幾多? 條件係乜?
分享 分享 讚好人數:0查看名單

點解可以申請津貼? 有幾多? 條件係乜?
danhcchan 發表於 2018-07-18 21:51:50 原文

佢十幾年既樓可以揀自己裝修定俾番房署幫你搞,自己搞佢會俾番3-5個月租金你,如果佢搞就煲囉,自己搞就頭一年基本你壞咩都唔理你,過左一年先會幫你搞

佢十幾年既樓可以揀自己裝修定俾番房署幫你搞,自己搞佢會俾番3-5個月租金你,如果佢搞就煲囉,自己搞就頭一...
Wavecheung 發表於 2018-07-18 22:54:21 原文

你係指房客署未同你番新單位?

你係指房客署未同你番新單位?
danhcchan 發表於 2018-07-19 07:22:32 原文

未嫁,淨係汁左d電制位嫁咋,上手舖磚仲係度,無拆既

佢十幾年既樓可以揀自己裝修定俾番房署幫你搞,自己搞佢會俾番3-5個月租金你,如果佢搞就煲囉,自己搞就頭一...
Wavecheung 發表於 2018-07-18 22:54:21 原文

請問是否二人單位?大約幾多呎?

回應 #415 Wavecheung
請問幾$租金? 幾大? THX

請問是否二人單位?大約幾多呎?
izaki524 發表於 2018-07-20 10:16:05 原文

2人單位,應該係21.6幾平方囉,張紙無寫

回應  Wavecheung
請問幾$租金? 幾大? THX
haddykwan 發表於 2018-07-20 18:39:04 原文

21.幾平方,16xx租金囉

剛收到了暫定荃灣翻新配額信,但大家知否何時會出額房信?

回應 #420 mlf167167
恭喜晒 !!
請問  閣下咩年份入職?年頭年中年尾??

我2010年4月入職,2人家庭,首選都係荃灣,等到花兒也謝了~
見到你哋終於有聲氣, 個心都好緊張呀~

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖