香港公營房屋討論區
主頁 » 休閒天地 » 聊天室 » 欣田邨街坊 » 點X點集運收費好平,有冇ching用過?服務點樣?
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...3
支持鍵盤翻頁
含上傳圖片/文件之留言 只顯示含上傳圖片/文件之留言

點X點集運收費好平,有冇ching用過?服務點樣?
其他公司都500g計續重,呢間公司1kg計仲係用港幣結算,平其他公司一大截,唔知服務點樣?打算集運家俬,有冇ching用過?求意見
仲有你地集運家俬用開邊間,服務好又平嘅都介紹下,thx
抱歉! 你無權閱覽或下載此留言的上傳圖片或文件。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁。
分享 分享 讚好人數:0查看名單

我用過2次,第一次係11月尾,等左十曰先到我家,第2次2曰就到我家,都幾好,送貨員態度ok,客服都好有禮貌,感覺呢間野幾有交帶,最緊要吾計體積重!
G1265(4人新界)2010/9取藍卡
2012轉4人,2017/6見主任
2017特快no.9xx,10月11揀樓(冇去)
2017/11/21 S2,2017/12/1 S3,2017/12/4 S4
2017/12/8收信派欣田(綠田)

我用過2次,第一次係11月尾,等左十曰先到我家,第2次2曰就到我家,都幾好,送貨員態度ok,客服都好有禮貌,...
seemoyee 發表於 2018-01-10 16:50:44 原文

欣田街坊你咁快買定家俬啦?聽你咁講呢間公司真係平靚正哦

大媽吾好隨地屙屎。屙完屎要抆屎。 香港太多人。大陸佬  大媽吾好黎喇

欣田街坊你咁快買定家俬啦?聽你咁講呢間公司真係平靚正哦
kovanchan 發表於 2018-01-10 16:57:06 原文
我未買新屋傢俬啊,都未收樓 ,只係兩次都係幫人買大件貨,但其實如果買家俬,呢間可能貴左d,傢俬咁重,可能選擇物流會平d喎,我未試過用物流,因要買好重先用得,計落會平好多!
2017/11/21 S2,2017/12/1 S3,2017/12/4 S4

我未買新屋傢俬啊,都未收樓 ,只係兩次都係幫人買大件貨,但其實如果買家俬,呢間可能貴左d,傢俬咁重...
seemoyee 發表於 2018-01-10 17:04:58 原文

邊間物流公司?有好介紹嗎?

邊間物流公司?有好介紹嗎?
kovanchan 發表於 2018-01-10 17:11:52 原文
呢層真係吾識,但之前聽過網友提及過一間幾好,我遲下再睇下點先再搵返d資料,因為我多數由傢俱店直接送到我家,未必用得著物流!

呢層真係吾識,但之前聽過網友提及過一間幾好,我遲下再睇下點先再搵返d資料,因為我多數由傢俱店直接送到...
seemoyee 發表於 2018-01-10 17:17:57 原文

深圳訂造當然包送到家,但準備淘X買沙發,餐檯,大多數商家
都冇直送,要自己搵集運或物流公司

深圳訂造當然包送到家,但準備淘X買沙發,餐檯,大多數商家
都冇直送,要自己搵集運或物流公司
kovanchan 發表於 2018-01-10 17:25:19 原文
我大部分大型既都係傢俱店買,都有係淘x見到間浴室鏡櫃幾鐘意,我會等收左鎖匙,上去睇下實際情況先會去大陸睇,因老公姨生女識人做呢行,價錢未必平好多,但應該會比d好d既料我(希望係),如到時係鋪買吾岩既,就會考慮淘X,個時先再搵物流公司

有好嘅淘X集運記得上來報告呀
擴四1307.2017年4月變擴二。擴二NO.1402.登記時間相等于2012-6
2017-7-5轉S1, 9月抽查!  2017-9-30收信,10月12審查。28號轉S2.11月9收信合格。
11月16轉S3.22日轉s4。25日收信派迎喜低層,望山景,超滿意!
12月4日簽意向書。2018-3-19收入伙信, 改期23號去取匙。開始裝修,靚靚迎東,可愛D小家!安居樂業!

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...3
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖