香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 公屋申請 » 擴市2人 » G1307 第二次配房
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...19...24
支持鍵盤翻頁

都係嘅, 住開新蒲崗幾十年, 買餸超平, 又多地舖乜都有得賣, 去邊都方便, 去新一區要慢慢適應
入過沙角個...
godknow 發表於 2018-01-02 22:57:25 原文

買餸每月貴少少、但租金平好多呢!
我同我老公都好想快d 搞定、唔想心掛掛
1301、擴3
15/11/2017 迎趣樓(拒絕)
09/12/2017 S2
16/1/2018 S4
19/1/2018 葵翠邨
分享 分享 讚好人數:0查看名單

回應 #173 godknow
咁都俾你發現咗?咁我都6,8號上去望下
擴3,G1310xxxx
8.2012藍卡
2017.4.29 S1
2017.7.14 S2
2017.11.20S3
2017.11.28收信第一次派迎東
2017.12.4電話拒絕
2018.7.26電話拒絕滿東
2018.9.6轉S2
2018.9.26轉 S3
2018.10.2轉S4
2018.10.4收信碩門
分享 分享 讚好人數:1查看名單

買餸每月貴少少、但租金平好多呢!
我同我老公都好想快d 搞定、唔想心掛掛
kindakinda 發表於 2018-01-03 00:26:49 原文

而家個個都係比私樓租金搞到咁慘, 政府又唔出租管, 又唔推空置稅, 我地無樓住果班基層好慘

回應  godknow
咁都俾你發現咗?咁我都6,8號上去望下
lopes 發表於 2018-01-03 00:29:13 原文

佢好勁、我以係房署星期六先update
1301、擴3
分享 分享 讚好人數:1查看名單

而家個個都係比私樓租金搞到咁慘, 政府又唔出租管, 又唔推空置稅, 我地無樓住果班基層好慘
godknow 發表於 2018-01-03 00:36:49 原文

Get the job done 嘛⋯⋯
每個地方或國家都有不同的問題⋯⋯你都快上岸、食餐好慶祝
1301、擴3

Get the job done 嘛⋯⋯
每個地方或國家都有不同的問題⋯⋯你都快上岸、食餐好慶祝
kindakinda 發表於 2018-01-03 00:41:50 原文

大家都快上岸啦, 你地如果中葵翠, 5月收匙, 2個月裝修, 暑假一家人就住新屋

回應 #183 godknow[/i租金真係去咗我屋企收入一大半
擴3,G1310xxxx
8.2012藍卡
2017.4.29 S1
2017.7.14 S2
2017.11.20S3
2017.11.28收信第一次派迎東
2017.12.4電話拒絕
2018.7.26電話拒絕滿東
2018.9.6轉S2
2018.9.26轉 S3
2018.10.2轉S4
2018.10.4收信碩門

大家都快上岸啦, 你地如果中葵翠, 5月收匙, 2個月裝修, 暑假一家人就住新屋
godknow 發表於 2018-01-03 00:49:37 原文

講真、我心水不在葵翠、不過睇下派邊先算
1301、擴3

G1303 市3
2012. 4月 擴3
2014. 1月 第一次審查.. 2月S2
2016. 市3
2018. 1月4日 第二次審查
5月21. S2   5月31. S3 6月8 S4  居泰超低層

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...19...24
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖