香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 公屋申請 » 離島 » 除非拎綠表唔要樓 唔係唔好轉離島喇
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

关你屁事?
想要在梅窝有一个家~
分享 分享 讚好人數:0查看名單

关你屁事?
悲催的我 發表於 2017-11-30 19:36:26 原文

咁關我事啦?

我想要大澳,如果唔係你呢啲粉皮,我早就上左樓
申請離島或轉區去離島人地都講過絕大多數係派大澳,什至乎三次都會派大澳
房署已經聲明在先,你係都要申請/轉入離島區,到派左大澳比你你又怨天怨地點解派大澳比你
你想要梅窩,無問題,請繼續留守離島區,千祈唔好轉走

你可能見到有其他會員第一次就派梅窩,你就派大澳,點解咁唔公平
依家我知點解咁唔公平啦,因為人品問題,睇你嘅回覆都知你人品 (我等緊你3次都派大澳嘅消息)

怕你唔識睇繁體,寫埋簡體比你
怕你不会看繁体,我换成简体给你

那关我事啦?

我想要大澳,如果唔係你這类粉皮,我早就上楼了
申请离岛或转区去离岛都房署說过绝大多数是派大澳,什至乎三次都会派大澳
房署已经声明在先,你還是要申请/转入离岛区,到派了大澳給你你又怨天怨地為什麼派大澳給你
你想要梅窝,无问题,请继续留守离岛区,千萬不要转走

你可能见到有其他会员第一次就派梅窝,你就派大澳,會問為什麼這樣不公平
現在我知道為什麼會這樣不公平了,因为人品问题,看你的回复都知你人品 (我在等你3次都派大澳的消息)
公屋申請編號: G1362000
2014年11月: 藍卡 新3
2016年09:月 新3 > 離4
2019年04月: 第一次審查 (同月通知合格),5月22日: S4,5月24日: 收信派大澳天寧樓
(特快: 2015年 P039000 / 2016年 P030000 / 2017年 P023000)
分享 分享 讚好人數:6查看名單

关你屁事?
悲催的我 發表於 2017-11-30 19:36:26 原文

我晌呢度3年,排左離島都有年幾,我係了解過離島區玩法同規則先決定轉入嚟
排離島要快、要綠表、要梅窩、唔要大澳咩人都有,我一向都好少咁樣回覆,因為我知道呢個係遊戲規則,所有人都有權咁做
輪候時間拉長左?咁我就諗方法令自己可以等嘅時間長啲
我只係睇唔過眼你嘅無禮貌回覆
若我嘅回覆令你感到唔開心、影響健康
我只能在此說一句: 我嘅回覆关你屁事本帖最後由 manchars 於 2017-12-01 11:01:33 編輯
公屋申請編號: G1362000
2014年11月: 藍卡 新3
2016年09:月 新3 > 離4
2019年04月: 第一次審查 (同月通知合格),5月22日: S4,5月24日: 收信派大澳天寧樓
(特快: 2015年 P039000 / 2016年 P030000 / 2017年 P023000)
分享 分享 讚好人數:4查看名單

回應 #23 manchars

祝福你可以快啲派到方向又好,樓層又好既心水單位

回應 #23 manchars
佢派邊度都係関人屁事咩,不要勞氣,又要係度呻,又要話人地嘅意見,都唔知佢想點,唔好再塞錢落佢袋了,嘥氣
擴3  G1307xxx 5/2014審查合格
14/11/2017 s3.  24/11 s4 派迎悦

是呀  天寧樓
今年6月擴展轉離島

关你屁事?

同邊個講?

唔關人事你又係呢度問?

擴4 1351
1/6/2019 S1, 26/9 見主任, 18/10 S2
2/2022 首派順天
二派荔景問題單位

我晌呢度3年,排左離島都有年幾,我係了解過離島區玩法同規則先決定轉入嚟
排離島要快、要綠表、要梅窩、...
manchars 發表於 2017-12-01 10:59:25 原文

講得好
市三 G1252
安達->啟德居屋

关你屁事?

多你依類人真係阻住地球轉, 我都等緊大澳, 你吾想派大澳就麻煩你轉區吾好阻住晒

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖