香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 公屋申請 » 市區3人 » 小孩有過度活躍症
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

我想問吓輪候緊市3人,有醫生信證明小孩有過度活躍症,未報房署,是不是會輪候快些?或有其它?
derek1122 發表於 2017-11-23 17:08:21 原文

不會, 朋友兒子A仔(自閉)+過度活躍症, 5年未到佢地, 呢D問題周圍都係, 好普通下!
G1273xxx  
分享 分享 讚好人數:0查看名單

G12886 市3 有社署推薦

回應 #18 tingpak

你間學校甘好,我果間冇支援
G1258, 市4, 14/2/2018 S3
祈求大吉大利派好樓!!!

回應  tingpak
你間學校甘好,我果間冇支援
Elainelam927 發表於 2017-11-24 13:38:56 原文

吓!咁你都好辛苦啊,大家加油吧!
g13108擴3
17年2月S1,17年3月S2
17年11月S3,17年12月S4
同年12月7日收信派東涌迎東邨

房署根據需要會卑大D既屋,但唔會加快速度。。。其實過度活躍點解咁多發生?我見到我家小朋友既同學仔都有...
ellie2017 發表於 2017-11-24 08:38:49 原文

是呀!我仔仔就是要食藥。所以照顧他們都好辛苦的。
g13108擴3

回應  tingpak
    請問除了智能中心評估外有沒有其他地方?因為條隊都好長下
Elainelam927 發表於 2017-11-23 23:23:36 原文

理工有,我朋友個仔係理工做評估加治療,但好貴,2年前一次800幾,最平政府醫院,但排期長,起碼2年
牛耕田馬食穀,各有各的福

回應 #26 五十斤柴

謝謝,請問是理工大學嗎?
G1258, 市4, 14/2/2018 S3
祈求大吉大利派好樓!!!

我阿仔是老師轉介幼兒心理專家再轉介政府兒童精神科

其實學校知道左都有幫小朋友做評估後來轉介左去瑪麗醫院治療!
tingpak 發表於 2017-11-24 08:18:12 原文

我同你相同轉介排期去瑪麗醫院等下年有得治療念起慘一等就等3年啦
擴展市區3人 - 剛轉市3
編號:G1289XXX
收藍卡:22/11/2011
審查:09/12/2013
合格:14/01/2014
2016/6/15 轉市區

我同你相同轉介排期去瑪麗醫院等下年有得治療念起慘一等就等3年啦
ecgoeric 發表於 2017-11-29 00:29:21 原文

嗯!大家都要加油啊,小朋友越來越大就會好D
g13108擴3

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖