香港公營房屋討論區
主頁 » 資助出售房屋 » 綠表置居計劃 » 景泰苑 » 搬入景泰後,慳唔少交通費同時間
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...15...66
支持鍵盤翻頁

回應  ckh3111
我預計10月中搬離荒島
melodychan2016 發表於 2017-09-12 23:57:38 原文

60日內搬遷的原訂期限係?
分享 分享 讚好人數:0查看名單

No: G13061  擴3   藍卡日期: 2012年6月
3/3/2014 審查    26/4/2014 step2
轉 市3   13/2/2017     急上樓, 轉回擴展 12/1/2018
16/3/2018 S4  迎東邨迎趣樓超低層3樓  拒絕
轉市3  22/3/2018
16/9/2018 海盈盈昌低層17室

回應 #141 ckh3111

延期10日,等於一個月正常租

回應  ckh3111
melodychan2016 發表於 2017-09-13 11:40:21 原文

點解突然又唔使搞咁耐?

回應  ckh3111
melodychan2016 發表於 2017-09-13 11:40:21 原文

呢幾日返工搭地鐵在鑽石山站,都見到由觀塘開返石圍角經「郊區」的40P巴士線,班班都頂晒閘 ,鑽石山都唔到車,聽聞巴士去到觀塘都頂閘,真係唔明點解咁都開唔到全日線,擺明運署玩殘「郊區」呢帶山上居民。本帖最後由 ckh3111 於 2017-09-13 23:31:33 編輯

回應 #145 ckh3111

運輸署真係當咗郊區係郊野公園

回應 #144 ckh3111

廳裝修只欠油牆,被我想像快咗,欠廚櫃及假天花未裝,個勢似月尾完工……

回應  ckh3111
運輸署真係當咗郊區係郊野公園
melodychan2016 發表於 2017-09-14 00:29:57 原文

網上啲人鬧區議員好廢,做咁多年交通越來越差,揚言如果保皇黨有人搞得掂,下屆就轉投保皇黨。

回應  ckh3111
係,而家荒島啲車,樓下議員搞過,係改善咗
呢排我喺鑽石山搭返荒島,有時無位坐,我唔...
melodychan2016 發表於 2017-09-12 11:33:03 原文

42C算密車,我等40,290.290A時,已經有兩部42C經過。

回應  ckh3111
廳裝修只欠油牆,被我想像快咗,欠廚櫃及假天花未裝,個勢似月尾完工……
melodychan2016 發表於 2017-09-14 00:31:35 原文

漏水係唔係已搞掂?

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...15...66
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖