香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 公屋申請 » 新界2人 » 煩膠中左~~^^~友愛高層~~
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

恭喜晒⋯⋯得到自己想要的是最開心
Suetshan 發表於 2017-08-11 19:17:26 原文

係呀^^~
你應該都派左第二次,下次第三次,希望你都快D上樓啦~^^
新2  G1302xxx  2005年單人   2012年5月轉2人
2017年7月31正式有自己家~~派中心水樓~友愛村,YEAH\^V^/
分享 分享 讚好人數:0查看名單

回應 #331 debbyfung1015

岩岩派左第三次,之前2次唔計,今次計一次,因之前2次係啲不愉快單位嚟。 其實我等緊欣田,如果派第三次都未開派既都無辦法一定要接受,喜歡屯門區本身住左十幾年,所以派水邊圍無接受
G1302 新2 藍咭3/2012  11/2016 審查12/16合格
1/6/17 派安定拒絕不計一次 23/6/17 派寶田 拒絕不計一次
07/07/17收房恊邀請信隨即申請 9/8/17 派水邊圍拒絕
13/9/17 派山景 單位9/10 -7/11拒絕 9/11/17 派欣田

回應  debbyfung1015
岩岩派左第三次,之前2次唔計,今次計一次,因之前2次係啲不愉快單位嚟。 其實我等...
Suetshan 發表於 2017-08-11 22:16:13 原文

哦,咁你姐係真正計機會上次第一次派
欣田幾時先派,好似好耐真係
不過點都好,祝你上到心水樓呀^^
新2  G1302xxx  2005年單人   2012年5月轉2人
2017年7月31正式有自己家~~派中心水樓~友愛村,YEAH\^V^/

回應 #333 debbyfung1015

多謝你,其實每一個人都各有所需,心中都有理想單位,並非話有本事用錢買啦,輪候機會有3次只想揀一個適合自己的單位,又無影響到其他人,有咩錯。我會用3次機會去等...到最後若不是心水單位只默默接受,只少起碼我堅持過。本帖最後由 Suetshan 於 2017-08-12 02:22:16 編輯
G1302 新2 藍咭3/2012  11/2016 審查12/16合格
1/6/17 派安定拒絕不計一次 23/6/17 派寶田 拒絕不計一次
07/07/17收房恊邀請信隨即申請 9/8/17 派水邊圍拒絕
13/9/17 派山景 單位9/10 -7/11拒絕 9/11/17 派欣田

多謝你,其實每一個人都各有所需,心中都有理想單位,並非話有本事用錢買啦,...
Suetshan 發表於 2017-08-12 02:13:04 原文

分享 分享 讚好人數:1查看名單

多謝你,其實每一個人都各有所需,心中都有理想單位,並非話有本事用錢買啦,...
Suetshan 發表於 2017-08-12 02:13:04 原文

我自己都有心水屋村,但我平常心,因為我覺得脫離困局比起好多事都重要,畢竟上樓好難,加上隨機派,唔會太特別諗
同埋當你去到派樓GE時候就會發現原來要諗GE事好多
唔係正係諗新同唔新,仲有附近住D咩人,交通,買日用品等等...
上次大興都想要,不過因為主任話附近一D情況,叫我地諗清楚會好D,所以冇要到
點知今次會派左我地最想要個條村個幢悿仲
世事GE野真係估唔到,所以平常心啦都係本帖最後由 debbyfung1015 於 2017-08-12 10:46:15 編輯

.
分享 分享 讚好人數:1查看名單

G1257 市3
感恩

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖