香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 公屋申請 » 新界2人 » 煩膠中左~~^^~友愛高層~~
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...26...35
支持鍵盤翻頁

回應 #245 janechunho

咁你真係好彩呀~咁都俾你執到好屋,

唔通嗰期趕工,冇晒貨翻新 名正言順可以整靚靚

但想問房署有冇記錄你搬入時已拆咗牆?

(成日回應只係出哈哈笑~激死)我唔想洗版ga
2016-17改善空間,水泉澳山泉高層1房
分享 分享 讚好人數:0查看名單

G1324xxx 擴2 Feb/13, P-0096xx (2017)
15/5/2018 S1   12/6/2018 審查,  13/6/2018 補交資料
01/Aug/2018 S2, 08/Aug/2018 S3, 15/Aug/2018 S4
17/Aug/2018 收信滿東邨

回應 #251 smallfish76

我嗰條邨全部翻新屋再派出去都係同我嗰間咁的, 及所有都換埋鋁窗
g1291

恭喜晒
2016年7月4日第一次派天水圍天悅(拒絕)
2016年9月14日第二次派屯門湖景邨(拒絕)
2016年11月12日房屋署接受指定大埔區
2017年5月24日收信終於第三次- 派大埔
發現大埔好多好人,希望各位盡快上樓
分享 分享 讚好人數:1查看名單

我簽文件時職員無講冷氣機水喉要駁入屋, 我個師傅就駁咗條喉出去,
過咗幾日有3個職員上嚟我屋企, 話有人...
mc_house 發表於 2017-08-01 12:10:20 原文

個職員提左我幾次記得唔好冷氣機突出去呀,條喉唔好突出去,記得做好呢兩樣
同埋唔好拆廁所,廚房D專呀,座廁,唔係樓下有咩事入曬你數在要你立即還願,咁就無謂啦,好多人拎到間屋就拆拆拆嫁啦麻~
我個個主任在三提我呢D
新2  G1302xxx  2005年單人   2012年5月轉2人
2017年7月31正式有自己家~~派中心水樓~友愛村,YEAH\^V^/

回應  debbyfung1015
好彩我冷氣師傅條水喉駁左入廁所放水
superlemon911 發表於 2017-08-01 13:35:30 原文

咁你個CF好好,唔係一陣比人扣分
新2  G1302xxx  2005年單人   2012年5月轉2人
2017年7月31正式有自己家~~派中心水樓~友愛村,YEAH\^V^/

點解ge?有屋企人住嗰座?定一早視察環境鎖定目標
smallfish76 發表於 2017-08-01 14:47:30 原文

係呀~我大哥以前住個到,因為個幢係分兩邊設計唔係口字型個種設計,相對冇咁恐怖,同埋一洛樓就係輕鐵站,商場,多人流,買野唔洗行太遠,一洛樓就係
所以分析過我派個幢係比較好以經本帖最後由 debbyfung1015 於 2017-08-01 21:24:19 編輯

我想要屯門, 話晒屯門住咗幾十年, 可惜, 屯門太少單人房了
小肥強 發表於 2017-08-01 14:54:48 原文

噢...咁真係可惜

放心睇佢冇拆灶台/"星盤"位,
smallfish76 發表於 2017-08-01 14:55:32 原文

我唔會拆牆呀,因為拆左小左幅牆用

回應  smallfish76
   我嗰條邨全部翻新屋再派出去都係同我嗰間咁的, 及所有都換埋鋁窗
janechunho 發表於 2017-08-01 15:52:31 原文

我未睇你回應我都以為你走左去拆牆,好正呀,本身有鋁窗

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...26...35
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖