香港公營房屋討論區
主頁 » 休閒天地 » 聊天室 » 景泰苑街坊 » 景泰對出既發展
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...3...5
支持鍵盤翻頁

回應 #18 ckh3111
唔知點解,近呢幾年,我開始有啲憎嗰啲環保人仕。雖然我90年代住屯門碼頭區時係喺屋企個窗望落樓下海邊就見過幾條白海豚游過。但係咩都話唔搞得唔拆得唔郁得,人又逾來逾多,死結點解?我依家屋企只和太太兩人住緊三房連套房單位,短期內會搬去高級公務員宿舍,兩千幾呎嗰種,其實好多基層嘢與我無關,而且都叫做名下仲有其他物業,但又如何?個社會去到咁嘅地步,唔知想點咁。
另一半之前工作上有權去推薦名單俾房署恩恤安置,佢嗰時成日都話好難定名單,因為需要的人太多。
"我要買樓"?含啦。
分享 分享 讚好人數:1查看名單

回應  ckh3111
唔知點解,近呢幾年,我開始有啲憎嗰啲環保人仕。雖然我90年代住屯門碼頭區時係喺屋企個窗...
ic112 發表於 2017-05-08 22:48:48 原文

你係高級公務員,真好。
分享 分享 讚好人數:0查看名單

你的思維比我更激進。
ckh3111 發表於 2017-05-08 22:31:50 原文

長宏入伙時,已係一半係大陸人住及食綜援,如果全是香港人住,我荒島返工搭車係第二個站已無位坐,而家搭車返工係有位坐;超市啲貨被大陸人拋到很亂

啟晴邨及德朗邨已9成係大陸人住及食綜援,look很奇呢,超市啲貨又係被大陸人拋到亂晒,我家姐入伙時,搬嘢,啲膠桶擺喺街,姐夫分兩批搬上樓,我睇住啲餘下啲膠桶,有個大陸細路踩單車喺桶與桶穿過,我鬧佢,咁多地方唔踩,係要喺度過,佢個大陸老母唔出聲話佢,如果香港人實出聲話細路;姐夫來到話,佢再來,鬧到PK

回應 #10 ckh3111

係啊!中間兩條雙程車路出入太子道東

長宏入伙時,已係一半係大陸人住及食綜援,如果全是香港人住,我荒島返工搭車係第二個站已無位坐,而家搭...
melodychan2016 發表於 2017-05-08 22:57:44 原文

大陸人縱仔女仲犀利過香港人,好似金叵籮咁,
越新的屋邨就越多人攞綜緩,咩人攞,心知肚動啦。

回應  ckh3111
   係啊!中間兩條雙程車路出入太子道東
ming2609 發表於 2017-05-08 23:06:03 原文

咁彩虹道同太子道東就相通

2020年落成

回應 #22 ckh3111

我唔係,五年前已冇做,廢老一名。
"我要買樓"?含啦。

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...3...5
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖