香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 市區公屋 » 安達邨 » 求助關於熱水爐安裝。
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...4...16
支持鍵盤翻頁

回應 #4 On.達人

一般人通病,以為好多嘢好易,上網睇就識,乜都自己搞,所以我成日語重心長,5識就比專業人士處理,我以前從事管理维修超過20年,証書都有成20張,電路图、則图我都識睇,係冇水电牌,我好多嘢都比人做,因我知問題所在,識睇5等於識做,例如舖地,CF成日做都得,你試吓20分鈡踎地工作,都係个句……你出錢、人地出力,就5会咁多麻煩……
分享 分享 讚好人數:6查看名單

係我屋企果個豬頭
On.達人 發表於 2017-05-05 00:04:16 原文
尼朱婆囉
命裡有時終需有,

命裡無時莫強求。
分享 分享 讚好人數:0查看名單

叫承仔搞返好佢,唔是就拿埋張單去屋村辦事處投訴佢.冇理由要自己出錢額外搵人搞.再唔幫你搞好就開埋佢名等其他人有個驚覺.
安達邨

回應 #28 A.Pen

冇左個開關制,所以我好驚要重新開個制,甘樣好大件事
安達邨

回應 #29 過主啦

我見佢話公司吾比幫甘我就冇勉強再講
安達邨

叫承仔搞返好佢,唔是就拿埋張單去屋村辦事處投訴佢.冇理由要自己出錢額外搵人搞.再唔幫你搞好就開埋佢名等...
lungkenhk 發表於 2017-05-05 10:02:25 原文

佢話冇收呢個錢,但係你要話比我聽你用左個制我熱水爐冇制先得架,激死
安達邨

你都无额外傾
過主啦 發表於 2017-05-05 04:06:16 原文
外判自己同我傾架
命裡有時終需有,

命裡無時莫強求。

外判自己同我傾架
fan府 發表於 2017-05-05 10:35:21 原文

你咩情況?
安達邨

外判自己同我傾架
fan府 發表於 2017-05-05 10:35:21 原文

佢應該直接D吖嘛⋯⋯
安達邨

回應  On.達人
一般人通病,以為好多嘢好易,上網睇就識,乜都自己搞,所以我成日語重心長,5識就比專業...
您旺旺 發表於 2017-05-05 08:39:53 原文

如果比幾百搞得掂就冇事,我驚要重新開電制咋
安達邨

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...4...16
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖