香港公營房屋討論區
主頁 » 資助出售房屋 » 居者有其屋 » 彩興苑 » 彩興苑官方網站
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...8...10
支持鍵盤翻頁

中層得一部lift?
ckh3111 發表於 2017-04-06 22:02:32 原文

中層也是兩部

地下、15樓~23樓,共1部
地下、15樓~32樓,共1部

你買咗中層?
分享 分享 讚好人數:0查看名單

中層也是兩部
地下、15樓~23樓,共1部
地下、15樓~32樓,共1部
你買咗中層?
melodychan2016 發表於 2017-04-06 22:23:09 原文

高層。但行高層果部Lift型號唔同。

高層。但行高層果部Lift型號唔同。
ckh3111 發表於 2017-04-06 23:50:39 原文

係喎,高層嗰部要行得快啲,可能咁要唔同型號?

因為我親戚住德朗邨高層,搭高層很快到,仲快過我荒島搭返十幾樓

而家新樓啲,暢順啲,快啲;

我荒島嗰啲勁慢及停咗喺32樓或地下,無人搭唔洗落嚟或上嚟,我親戚及鄰居又係咁講;有時上,有街坊出,我照入,由我控制佢,啲街坊話上架,我話費事啲上咗去唔識落嚟

我就嚟搬,忍耐,我唔向區議員投訴,有時落一層搭嗰兩部快啲好啲……

係喎,高層嗰部要行得快啲,可能咁要唔同型號?
因為我親戚住德朗邨高層,搭高層很快到,仲快過我荒島...
melodychan2016 發表於 2017-04-07 02:38:45 原文

長亨就來三十年樓,都就來要維修翻新,睇下房屋署到時會唔會換咗lift囉。長亨啲lift係唔係每三層咁停?
而家公屋啲lift都好快,拍得住私人樓。

長亨就來三十年樓,都就來要維修翻新,睇下房屋署到時會唔會換咗lift囉。長亨啲lift係唔係每三層咁停?
而...
ckh3111 發表於 2017-04-07 12:13:17 原文

係,每3層停,每層兩部,成座樓共6部;

而家啲牆薄咗,樓上跑、啄嘢聲、開關鐵閘也聽到,似快要重建咁

係,每3層停,每層兩部,成座樓共6部;
而家啲牆薄咗,樓上跑、啄嘢聲、開關鐵閘也聽到,似快要重建...
melodychan2016 發表於 2017-04-07 14:16:17 原文

有排都未重建。最舊的長青邨都仲喺度。
等得佢重建,等幾十年都未得。

奇積奇積

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...8...10
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖