香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 公屋申請 » 新界2人 » 頭先上公屋個網睇...
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...3...17
支持鍵盤翻頁

G1304
分享 分享 讚好人數:0查看名單

就快5年啦!舊年12月19號轉S2到宜家仲未有聲氣 7月租約又到 房處想點呀
新2
G1303
12年5月頭取藍卡
21-10-2016 S1
16年11月17審查
16年12月19 S2

我哋前年12月就s2了
都系無聲無息
G1294新3

房屋署的人凈講d廢話
G1294新3

我2014年12月審左,到依家都未派過一次
csscsh12 發表於 2017-03-15 09:10:08 原文

我都係 ~

我驚緊會吾會派樓前來第二次審查, 到時阻左我  
新3 , G1294
10/2017 第一次派欣田綠田,拒絕
12/2017 結束漫長的等待,終於等到一個安樂窩^^

回應 #26 kemola

正常第一次拒絕後會重審,放心,如果重審大把人陪你
等等等,有排等,幾時先上樓

一月新2 (15/02/2017 updated)
審到1307 100
配房1300 600
二月新2 (15/03/2017 updated)
審1307 700
...
baal999 發表於 2017-03-15 13:19:21 原文

我12到轉番過新界個時先差唔多去到我號碼審查..
我岩岩轉返過新2好似先係1300XXX~因為我記得個時仲未到我號碼審查
到左差唔多1月先轉S1,去到2月頭先至見主任
以家3月審到去1307...唔算多咩?本帖最後由 debbyfung1015 於 2017-03-15 17:25:20 編輯
新2  G1302xxx  2005年單人   2012年5月轉2人
2017年7月31正式有自己家~~派中心水樓~友愛村,YEAH\^V^/

就快5年啦!舊年12月19號轉S2到宜家仲未有聲氣 7月租約又到 房處想點呀
ice2015 發表於 2017-03-15 16:04:17 原文

我之前住個到都係突然流水流到住唔到,跟住以家焗住要租左第二到
新2  G1302xxx  2005年單人   2012年5月轉2人
2017年7月31正式有自己家~~派中心水樓~友愛村,YEAH\^V^/

回應  kemola
正常第一次拒絕後會重審,放心,如果重審大把人陪你
csscsh12 發表於 2017-03-15 17:17:09 原文

我希望可以和你做到街坊啦 , 吾好再等了  
新3 , G1294
10/2017 第一次派欣田綠田,拒絕
12/2017 結束漫長的等待,終於等到一個安樂窩^^

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...3...17
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖