香港公營房屋討論區
主頁 » 休閒天地 » 聊天室 » 景泰苑街坊 » 新蒲崗及黃大仙中式酒樓一覽
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...3...8
支持鍵盤翻頁

回應  ckh3111
長康酒樓5/16摺埋,你會唔會幫襯?
melodychan2016 發表於 2017-05-03 13:38:19 原文

唔會啦。我而家都係直接車去,唔就腳。
果間嘢以往一直玩獨市生意,價錢一直貴過人,唔做特價下午茶,扣除通漲,佢當時點心的價錢仲貴過而家酒樓的價錢,痴線。近十幾年人口老化,先肯面對現實減價。
分享 分享 讚好人數:0查看名單

屋邨你住哪一座

唔會啦。我而家都係直接車去,唔就腳。
果間嘢以往一直玩獨市生意,價錢一直貴過人,唔做特價下午茶,扣除...
ckh3111 發表於 2017-05-03 17:35:11 原文

我也無喺佢度飲茶,買過點心外賣;

搬咗荒島,只去金明樓飲茶,金明樓摺後,喺出面飲茶

回應 #1 ckh3111

荒島,大X麵包係荒島入伙開到而家,因為加租犀利及麥記搶咗啲生意,嚟梗9月20日摺埋,我哋有些coupon,話之佢,早已諗住留返新蒲崗嗰邊買嘢……

回應  ckh3111
荒島,大X麵包係荒島入伙開到而家,因為加租犀利及麥記搶咗啲生意,嚟梗9月20日摺埋,我哋...
melodychan2016 發表於 2017-07-17 20:05:07 原文

新蒲崗有你講的大X,在明X酒樓隔籬,唔使驚。本帖最後由 ckh3111 於 2017-07-17 20:08:12 編輯

新蒲崗有你講的大X,在明X酒樓隔籬,唔使驚。
ckh3111 發表於 2017-07-17 20:07:30 原文

係,大X工場喺六合街,門市喺爵祿街,我哋留返啲coupon喺嗰邊用……

係,大X工場喺六合街,門市喺爵祿街,我哋留返啲coupon喺嗰邊用……
melodychan2016 發表於 2017-07-17 23:18:20 原文

你成日食餅?買定好多禮券?

你成日食餅?買定好多禮券?
ckh3111 發表於 2017-07-17 23:39:11 原文

哈,久唔久買西餅,多數留返換生日蛋糕……

回應 #27 ckh3111

美X$50券也有,Mikiki有分店,很方便;唔洗似荒島咁靠搭車……本帖最後由 melodychan2016 於 2017-07-17 23:50:07 編輯

回應  ckh3111
美X$50券也有,Mikiki有分店,很方便;唔洗似荒島咁靠搭車……
melodychan2016 發表於 2017-07-17 23:49:50 原文

新蒲崗商廈同舊樓多,唔似郊區同荒島咁單靠公屋商場街市買嘢。

荒島買西餅面包唔使搭車卦?郊區都未去到咁田地,街市同商場都有面包舖。本帖最後由 ckh3111 於 2017-07-18 00:04:01 編輯

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...3...8
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖