香港公營房屋討論區
主頁 » 地區人士或組織 » 觀塘民聯會 » 咩係"盈火相傳計劃"??
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

回應  敏carman

你想加入做義工呀?
MaggieWong 發表於 2010-8-28 15:53

唔係住彩盈邨都可以嗎?
分享 分享 讚好人數:0查看名單

回應 11# 敏carman

你之前都問過阿卓佢地既義工團,樂汶都答左你歡迎任何人士加入,我相信佢地都係~

你參加左未呀?

回應  敏carman

你之前都問過阿卓佢地既義工團,樂汶都答左你歡迎任何人士加入,我相信佢地都係~...
MaggieWong 發表於 2010-8-28 19:51

係未逢星期三, 下午3:00-9:00,

去到彩盈邨盈安樓互助委員會

找樂汶就得?

回應 13# 敏carman

呢個唔係搵樂汶呀,我係問你之前你加入左阿卓既義工隊未呀?

查詢計劃或參與義工, 歡迎聯絡觀塘民聯會"盈火相傳"同事 :Karen / Iris / 亞良
聯絡方法:
電話: 2341 6308
傳真: 2191 3356
e-mail & facebook:
choiying@live.hk
*逢星期三, 下午3:00-9:00, 去到彩盈邨盈安樓互助委員會(盈安樓後門)都可以見到我哋~

回應  敏carman

呢個唔係搵樂汶呀,我係問你之前你加入左阿卓既義工隊未呀?

查詢計劃或參與義...
MaggieWong 發表於 2010-8-28 19:56

未加入

回應 15# 敏carman

咁你打呢個電話: 2341 6308去詢問啦,真係好多謝你~

回應  敏carman

咁你打呢個電話: 2341 6308去問啦,真係好多謝你~  ...
MaggieWong 發表於 2010-8-28 20:03

問呀:p
悶到爆炸!!!!:p

回應 17# kc~

這個計劃是由觀塘民聯會獲社會投資基金贊助而成立,他們是獨立個體,當然希望他們能夠有一支屬於這個計劃的義工隊。但有活動時,彩盈義工隊都會出動,因為彩盈居民聯會是隸屬觀塘民聯會。
分享 分享 讚好人數:1查看名單

冇錯, 所以大家 (包括彩盈邨居民及非彩盈邨居民),
有與趣的話可同時參加「盈火相傳」義工服務及 「彩盈義工隊」。
時間及活動適合就一齊參與社區活動喇~~

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖