香港公營房屋討論區
主頁 » 休閒天地 » 聊天室 » 景泰苑街坊 » 買咗景泰苑嘅報到區
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

我小時候住長康,樓下嗰間夠成日開冷氣,吹晒啲熱氣上來,家長無投訴他們
我荒島樓上嗰家係二手搬來住,...
melodychan2016 發表於 2017-04-18 10:33:07 原文

長康邨好多奇人異事,我知
分享 分享 讚好人數:0查看名單

你睇而家位置無景泰苑咁方便的彩興苑包裝成居屋,價錢都遠貴過景泰苑。日後啟德同鑽石山居屋因更近地鐵站...
ckh3111 發表於 2017-04-18 11:10:21 原文

景泰苑話5X折,其實已同2014居屋7折呎價差唔多,已貴咗

每遲一批更貴

之前有些家事,家長想等彩虹或荃灣德士古道綠置居才抽,好彩無等,否則更貴;荃灣德士古道項目已圍板,已開始棟工……

鑽石山站仲係起居屋?我見5年規劃無寫,我以為又改返公屋……

底層西北兩房....hello
Dann muss Ich halt haerter arbeiten.
分享 分享 讚好人數:1查看名單

每遲一批更貴
之前有些家事,家長想等彩虹或荃...
melodychan2016 發表於 2017-04-18 16:47:22 原文

德士古道唔知係公屋、居屋定綠置居?而家初部講係公屋。
果個都係算好位,起碼行去大窩口站比尚翠苑近,附近又多酒樓食肆。斜坡同德士古道天橋係最大問題,天橋同樓之間的距離比景泰苑拍太子道東仲要近。

底層西北兩房....hello
jeremyhsieh2725 發表於 2017-04-22 01:19:30 原文

住牛下都要換樓?唔係嘛。我做你住一世都願。

回應 #54 ckh3111

德士古道原先係下次綠置居,689唔撈,777晒氣及更廢,無料齋up,我覺得會改為公屋或居屋

正如當年董建華唔撈,也不賣公屋……

每遲一批更貴
之前有些家事,家長想等彩虹或荃...
melodychan2016 發表於 2017-04-18 16:47:22 原文

鑽石山有居屋同公屋,但要202X年先入伙

回應 #55 ckh3111

問題唔夠住啊,住多幾日都辛苦
Dann muss Ich halt haerter arbeiten.

回應  ckh3111
問題唔夠住啊,住多幾日都辛苦
jeremyhsieh2725 發表於 2017-04-24 17:52:08 原文

幾多人住?有幾大面積?

回應 #59 ckh3111

4-5人,住19m平方

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖