香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 市區公屋 » 長沙灣邨 » 【分享】解剖用咗近一年嘅濾水心!
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

我屋企果個承建商阿爺建築裝既用左三個月個芯已經塞晒差唔多出唔到水啦
Dannytuason 發表於 2016-08-06 12:06:03 原文
咁快?你長開黎用? 我個濾心宜家出水仲好快喎
分享 分享 讚好人數:0查看名單

G1254** 擴3 水泉澳

G12675 擴3
2016年3月24日收信

咁快?你長開黎用? 我個濾心宜家出水仲好快喎
rainbow` 發表於 2016-08-06 19:34:58 原文

都唔係長開果隻啦

都唔係長開果隻啦
Dannytuason 發表於 2016-08-07 10:20:20 原文
嘩,唔通你果邊d水咁毒 我見我個濾芯用到超曬,出水仲OK

嘩,唔通你果邊d水咁毒 我見我個濾芯用到超曬,出水仲OK
rainbow` 發表於 2016-08-08 00:12:59 原文

快唔快塞,可能係因為其他雜質,不過用到超曬就好似唔係咁好,
用濾水器除咗要跟足提示(之前放水),仲要定期更換濾心,因為D雜質同細菌都隔咗係濾心入面,
如長期唔換,濾心就越黎越多菌,到最後頂唔順...唔單祗過濾唔到D水,仲可能有反效果。
抱歉! 你無權閱覽或下載此留言的上傳圖片或文件。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁。

藍卡編號 : G1281
申請區域 : 市區

快唔快塞,可能係因為其他雜質,不過用到超曬就好似唔係咁好,
用濾水器除咗要跟足提示(之前放水),仲要定...
wcmcw 發表於 2016-08-08 03:31:04 原文
用到超曬,但政府仲未到期換芯,無計要照用

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖