香港公營房屋討論區
主頁 » 休閒天地 » 資訊站 » 科技 » 电脑
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

連唔連mon 先
分享 分享 讚好人數:0查看名單

多謝各位 ~
VickYeung 發表於 2010-6-23 21:06

生意滾滾來

看你需要啦?

生意滾滾來
carman 發表於 2010-6-23 22:51

5知佢收5收徒弟?

如果比你地拣。。买手提。。定台式好。。如果台式既话。。原装好定组装好啊。。组装有咩好配件结介绍下啊。...
sing9283 發表於 2010-6-23 14:36

買Desktop,Nettop定Netbook,都係視乎個人實際需要而定,當然,有幾多筆直都係影響揀買邊樣既重要因素之一。。。。。

三千五蚊筆直,一般Netbook都可以買倒,想買Nettop就唔夠,而Netbook個人覺得一般用黎上網同做簡單文書都尚可,亦較為機動性,屋企入面加隻Router就可以自由自在地上網,唔似得Destop咁限死咗一個位置先用得,而Netbook既輕量化亦較適合鍾意帶電腦出街去到邊上到邊既人仕,加舊6cell電就想玩耐啲都無問題。。。。。
一般用家而言,單純用三千五蚊去砌部Desktop的話,已經非常之唔錯(鍾意打online game既除外),甚至加埋高清卡兼用黎做埋HTPC都仲得,(我自己屋企就係咁),所以個人覺得砌部Desktop比較值,但唔知樓主既筆直是否要包括埋LCD Mon,係既又另計。。。。。
凸凹凸凹凸凹凸凹凸突翕會員貓貓樣

回應 15# 貓貓樣

你部加埋加埋几钱啊。。

回應  貓貓樣

你部加埋加埋几钱啊。。
sing9283 發表於 2010-6-24 13:42

我部cheapcheap哋,AMD雙核,500G-HD,高清TV卡,2G-ram加加埋埋淨機$3,000有找(年紀大,實數唔太記得 ),加埋個24吋Topcon LCD高清芒就$1,400,搖控Keyboard連mouse就百零啦(又係唔記得)。。。。。部機算唔上係正,但就一個普通用家而言,夠晒我玩喇,連朋友俾嗰套N年前既爛鬼5.1 Home Theatre都可以起死回生,我心滿意足喇。。。。。

回應 17# 貓貓樣

高清TV卡。。系唔系用呢睇电视嫁。。甘你个芒米两用

回應  貓貓樣

高清TV卡。。系唔系用呢睇电视嫁。。甘你个芒米两用
sing9283 發表於 2010-6-24 14:32

我用一個HDMI既分線器由電腦一出二,一個去電腦芒一個去大電視,想邊邊睇都得,錄就用電腦錄。。。。。
不過有個提示,如果想用高清TV卡,CPU用INTEL既會好啲,我用AMD,跳格問題都幾頻密。。。。。

DE** 廠機 INSPI***™ 560 (S2401215HK) , Intel® Core2 雙核芯 E7500 (2.93GHz, 1066MHz, 3MB), 2GB RAM/500GB HDD/Win7 , 原裝正版,放心使用。3699.00 冇MON
上網訂,送到屋企
加20" MON (未必高清) 799.00,個人覺得尚可接受
(:|)

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖