香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 市區公屋 » 蘇屋邨 » 蘇屋邨 報喜區
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...21...216
支持鍵盤翻頁

係囉!就係唔知點解今次會咁派嘅

蘇屋邨樓宇名稱(座號)
樓宇類型期

蘭花樓 OrchidHouse(第1座)
非標準設計廈(L型)

壽菊樓 MarigoldHouse(第2座)
非標準設計大廈(Z型)

牡丹樓 PeonyHouse(第3座)

金松樓 CedarHouse(第4座)
非標準設計大廈(L型)

綠柳樓 WillowHouse(第5座)

櫻桃樓 CherryHouse(第6座)

見d名都大嘅出晒,所以好奇問下 本帖最後由 kamtam 於 2016-02-14 14:35:46 編輯
肉不琢,不成醬
人不學,話之你
分享 分享 讚好人數:2查看名單

回應 #201 kamtam

係喔!好似就沒見過牡丹和綠柳啦
1262...2010-4月擴1收藍卡,10月加人擴3。2013-7月見主任,11月轉市三。2015年12月尾收信轉S2
2月25派蘇屋
分享 分享 讚好人數:0查看名單

回應  kamtam
    係喔!好似就沒見過牡丹和綠柳啦
冰冰 發表於 2016-02-14 14:37:29 原文

重有好幾個s4未收信,其餘果兩座可能佢哋有份
肉不琢,不成醬
人不學,話之你

回應 #203 kamtam

對的
1262...2010-4月擴1收藍卡,10月加人擴3。2013-7月見主任,11月轉市三。2015年12月尾收信轉S2
2月25派蘇屋

回應 #204 冰冰

話時話,其實蘇屋6座得2917個單位,比起安達一期2582個唔係多好多 何況安達一派就派兩期,有成5千幾個單位 本帖最後由 kamtam 於 2016-02-14 15:02:41 編輯
肉不琢,不成醬
人不學,話之你

蘭花樓L型系點樣傢?有無圖低睇下
分享 分享 讚好人數:1查看名單

回應 #201 kamtam

星期一開始就多人上來報喜

係囉!就係唔知點解今次會咁派嘅
蘇屋邨樓宇名稱(座號)
樓宇類型期
蘭花樓 OrchidHouse(第1座)...
kamtam 發表於 14/02/2016 14:34 原文

有冇平面圖睇吓

參考以下
http://cyclub.happyhongkong.com/viewthread.php?tid=93904
肉不琢,不成醬
人不學,話之你

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...21...216
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖