香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 新界公屋 » 寶鄉邨 » 寶鄉近照1/2/2016
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

回應 #50 RunningMan

寶鄉單位太少,先前巳預留左比沙埔村災戶.
新界3人
分享 分享 讚好人數:0查看名單

回應  RunningMan
寶鄉單位太少,先前巳預留左比沙埔村災戶.

desmondching 發表於 2016-02-12 12:51 原文

照計預留比沙埔村就一定,至於調遷戶相信都會預留。 剩番少少既單位咪比輪候冊囉。 反正D低層單位派比佢地都會要本帖最後由 RunningMan 於 2016-02-12 12:56:25 編輯

回應 #52 RunningMan

新界3人

回應 #52 RunningMan

你呢句令好多人唔開心,但事實又真係咁。因為輪候冊只有兩個選擇嘛,要或者唔要。所以咪最低層俾輪候冊,預你等左咁多年,而家有新樓,都唔會拒絕。唔同調遷果批,有屋住,可以慢慢揀,要高層,向南,門牌no靚

回應 #54 23044

你講得好正確,寶鄉就算派到低層比輪候册啲人,都會一樣要
G1278 新3

回應 #56 Siuwing88

88,恭喜發財 今年要上樓

回應 #57 23044

係呀,我都恭喜你身體健康,心想事成
G1278 新3

回應  RunningMan
   你呢句令好多人唔開心,但事實又真係咁。因為輪候冊只有兩個選擇嘛,要或者唔要。...
23044 發表於 2016-02-12 13:04 原文

咁我朋友又唔會揀門牌no.  等了多年大埔調遷, 好慘架,  間屋又細.  同劏房差唔多.  當然有得揀梗係揀間好啦.  
調遷唔係比中至高層既話.  都吸引唔到人去調啦.    咁間又舊又細既單位咪留番比輪候冊人仕囉. 佢地咁想要北區.本帖最後由 RunningMan 於 2016-02-12 14:45:20 編輯

回應  23044
    你講得好正確,寶鄉就算派到低層比輪候册啲人,都會一樣要
Siuwing88 發表於 2016-02-12 13:20 原文

上年朋友已申請調遷, 但可惜冇晒大單位,  頭幾日朋友已見心水單位, 可惜到佢揀時冇晒.  個調遷列表大部份係中層或以上.
佢又唔想要祥龍圍, 住開大埔始終大埔好.

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖