香港公營房屋討論區
主頁 » 本港基建與民生 » 交通&道路 » 有冇人在新蒲崗返工返學
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

原帖由 盈富街坊 於 20-8-2008 11:54 發表

oic, 靚太果然係熟路d, 下次趕時間都可以咁做, 不過大熱天時行過去會唔會好熱架, 男仕就冇乜所謂, 女仕們又高跟鞋又化妝會唔會好辛苦架

10分鐘咪當運動囉... 況且我唔著得高跟鞋, 波鞋係我好知己... 朝早化左妝都唔會咁快就溶嘅...
分享 分享 讚好人數:0查看名單

係彩盈行返新蒲崗約30-40分鐘
我都諗住行番學校(係新蒲崗)

你讀邊間 中學定小學啊

原帖由 eruditesilver 於 2008-8-20 12:22 發表
係彩盈行返新蒲崗約30-40分鐘
我都諗住行番學校(係新蒲崗)

嘩, 你好強呀, 果然係年青人吓, 我d老人家一定會嗌help

回覆 8# 的帖子
我依家住官塘都係答地鐵
o係鑽石山站落A2出口出
直行行哂鐵絲網路已經係新蒲崗

原帖由 盈富街坊 於 2008-8-20 12:31 發表

嘩, 你好強呀, 果然係年青人吓, 我d老人家一定會嗌help

係彩盈落斜,經坪石隧道去彩虹再過彩頤花園就返到以前工業區果度啦~
30分鐘好快姐~你都好年青姐~
原帖由 lckit1117 於 2008-8-20 12:29 發表
你讀邊間 中學定小學啊

中學~

原帖由 pegpeg0727 於 2008-8-20 10:25 發表
我會選擇搭地鐵, 時間可以控制

靚太,好似味有港鐵到新蒲崗..........点控制AR

原帖由 lok2244 於 27-8-2008 18:47 發表

靚太,好似味有港鐵到新蒲崗..........点控制AR

之前有講過o係鑽石山站落嘛..... 咁快就唔記得
不過呢個星期, 我係搭 #102 小巴  
由彩盈行落九龍灣港鐵站 5~8 mins (視乎離橋口近定遠)
等車時間約 3~5 mins (放心, 沿途都有人落車, 到九龍灣站都起碼有5~6個位)
車程 (到大有街渣打銀行落) 約 6 mins..
緦之40分鐘係可以返到新蒲崗嘅...

原帖由 pegpeg0727 於 2008-8-29 15:49 發表

之前有講過o係鑽石山站落嘛..... 咁快就唔記得
不過呢個星期, 我係搭 #102 小巴  
由彩盈行落九龍灣港鐵站 5~8 mins (視乎離橋口近定遠)
等車時間約 3~5 mins (放心, 沿途都有人落車, 到九龍灣站都起碼有5~ ...

你番新蒲崗邊條街?我番大有街30分鐘左右答地鐵(不過行到隻o野咁)=.=

原帖由 ling_ha 於 30-8-2008 01:34 發表

你番新蒲崗邊條街?我番大有街30分鐘左右答地鐵(不過行到隻o野咁)=.=

sorry .... 20分鐘先至啱

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖