香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 市區公屋 » 彩德邨 » 公務員隊(彩德)
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...316...500
支持鍵盤翻頁

回應 3149# herman

你係咪都係11月收到通知? 可能都配左, 過幾日會有信, 聖誕前或後睇單位簽約, 唔知係咪同一日呢?
分享 分享 讚好人數:0查看名單

回應  giggs715

HD幾時通知你? 上月中HD同我講 transferred file去編配組,話需時1.5個月.
佢地係會早一...
joeywong0202 發表於 2011-12-10 14:48:59

我於12月頭打去HD問,他們說有後補配額,約12月底應該會收到信。

其實如果11月中幫你打file過去,若需時1.5個月,時間表上會否大家都係12月底?

回應 3152# giggs715
我星期五問HD,佢話星期四配左單位,信應該寄出左,應該下星期會有信. 佢叫我留意下星期. 因為我急住同仔轉學校.
我見呢到剛收樓既09-10上期後補都係一個月左右就有信. 我唔知你係咪同我同一批, 因為係依年資長短派. 我估聖誕前或後有得睇樓同簽約.本帖最後由 joeywong0202 於 2011-12-10 20:50:14 編輯
分享 分享 讚好人數:2查看名單

回應  bbnbobo

彩盈上彩德隧道口近廢料棄置站,有板睇,要講價(600-800)活動窗花.
而今公務員無免息搬遷...
kwanyk01 發表於 2011-12-10 12:19:42

你意思係裝曬晾架同活動窗花兩樣要 $600-$800 ?  我又唔見有喎!
服務處話要有工程說明書比佢地主任睇過先得架!

搬遷借貸? 我唔知有冇。

請問張裝修工程申請表應該點填?

你地如果要換門鎖, 會去邊度搵人換?

係呀..... 快D決定, 開始咗唔使左諗右諗嘛!!!
ray001 發表於 2011-12-8 17:16:23

你會唔會裝窗外曬晾架?

係呀..... 快D決定, 開始咗唔使左諗右諗嘛!!!
ray001 發表於 2011-12-8 17:16:23

想問你張裝修申請表要點填?

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...316...500
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖