香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 各類調遷 » 寬敞戶調遷 » 原先房署有寬限期於明年父親過世一年才處理調遷 ....
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

有助人之心。
loklokel 發表於 2015-12-09 18:57:40 原文

謝謝。 1/12-2015 已交選邨文件, 要睇房署做野快唔快喇
分享 分享 讚好人數:0查看名單

我都係寬敞戶調遷申請, 8/12/15 交文件.

租務處主任話批就好快, 批左之後交比配房部門就唔知要幾多時間.

我都係寬敞戶調遷申請, 8/12/15 交文件.
租務處主任話批就好快, 批左之後交比配房部門就唔知要幾多時間.
snakeming1 發表於 2015-12-10 18:07:48 原文

我有朋友早2年前搬,佢話約幾個月, 但頭2次都唔係佢選個條村, 激到佢去投訴, 跟住好快就比左同一幢樓(佢有選自己條村), 變相無左2個月免租期,都唔明一早有都唔比人。 我選牛頭角及鯉魚門村, 你呢???

我有朋友早2年前搬,佢話約幾個月, 但頭2次都唔係佢選個條村, 激到佢去投訴, 跟住好快就比左同一幢樓(...
hisolo 發表於 2015-12-10 18:15:28 原文

咁哀...晒左兩個次選擇...

我住秀茂坪邨, 無選本邨, 選左安達邨.

咁哀...晒左兩個次選擇...
我住秀茂坪邨, 無選本邨, 選左安達邨.
snakeming1 發表於 2015-12-10 18:38:55 原文

我是寬敞戶.等左一年.我住順利邨.今年年頭申請.收到信比左平田我.安達邨咁多坐一定有比你.不過你有排塞車.

我是寬敞戶.等左一年.我住順利邨.今年年頭申請.收到信比左平田我.安達邨咁多坐一定有比你.不過你有排塞車.
ben208 發表於 2015-12-14 11:19:54 原文

請問平田是你的選擇或是配屋組配比你??  配第幾次???

回應 #11 hisolo

配屋組配比.第一次.

你要安逹新係新.不過交通同冇野食又冇野買.比舊屋邨單位細D.睇你要新(靚)定要舊(大D).

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖